canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Oftalmoloq

Oftalmoloq – göz ve onun artımlarının (göz qapağı, göz yaşı ifraz eden orqanlar, retrobulbar toxuma) diaqnostika, müalice ve profilaktikası ile meşğul olur.

Hansı hallarda oftalmoloqa müraciet etmek lazımdır?
Oftalmoloq kimdir?
Erken neonatal dövrde (doğuşdan sonra ilk 7 gün erzinde), 6 yaşa qeder ve elece de 40 yaşdan sonra ilde 1 defe oftalmoloqun planlı konsultasiyası meslehet görülür. Yenidoğulmuşun müayinesi görme orqanının anadangelme inkişaf qüsurunu inkar etmek meqsedile aparılır. 6 yaşa qeder uşaqların profilaktik müayinesi refraksiya ve akkomodasiya patologiyalarını vaxtında aşkarlamağa imkan verir. 40 yaşdan yuxarı şexslerin her il oftalmoloqa müracieti sayesinde qlaukoma, katarakta ve retinopatiyanın elametlerini erken merhelelerde üze çıxarmaq mümkündür. Aşağıdakı elametlerle qarşılaşdıqda plansız konsultasiya gösterişdir:

Görme itiliyinin azalması. Görme disfunksiyasının yaranmasına müxtelif veziyyetler sebeb ola biler. Onlar arasında refraksiya anomaliyalarına (miopiya, hipermetropiya, presbiopiya, astiqmatizm) daha çox rast gelinir. Görmenin pisleşmesi hem de katarakta ve yaxud qlaukomanın tezahürü sayıla biler.
Diplopiya. Görmenin ikileşmesi – qarışıq astiqmatizm ve strabizmin en geniş yayılmış elametidir. Oftalmoloji baxış zamanı diplopiyanın sebebini müeyyen etmek mümkün olmadıqda pasiyent infeksionist ve nevroloqun konsultasiyasına yönlendirilir. Bu simptomun qefil meydana çıxması botulizme işare edir.
Gözde qaşınma ve yanğı hissi. Sadalanan hallar ekseren allergik konyunktivit, keratit ve ya blefaritden xeber verir. Bezen infeksiya ve ya göbelek menşeli iltihabi prosesler qaşınma ve göyneme töredir.
Konyunktiva damarlarının genişlenmesi. Palpebral ve ya orbital konyunktivanın hiperemiyası selikli qişanın xarici qıcıqlandırıcılara (tüstü, soyuq hava, toz) reaksiyası neticesinde baş verir. Bir sıra hallarda hiperemiya iltihabi proses fonunda inkişaf edir.
Qansızma. Subkonyunktival qansızma (hiposfaqma) görme orqanı üçün


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Xesteliklerin diaqnostika ve mualice usullari
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 822