canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
islamda cinsi elqede serhedler nelerdir?

"Evli insanların bir-birine her yerleri mübahdır, haram deyil" şeklindeki bir hökm doğru deyil; qadına arxadan yaxınlaşmaq (ters elaqe) ehlisünnete göre caiz deyil. Ağız da cinsi temas üçün deyil, başqa işler üçün var edilmişdir; oradan cinsi temas yaradılış meqsedine de, fitrete de ters düşer, fitretleri pozulmamış olanlar bundan nifret ederler. (Prof. Heyretdin Karaman)

İslam, adamın bütün heyatını içine alan ve her mövzunu qiymetlendiren bir dindir. Bu sebeble insanın heyatında ehemiyyetli bir yer tutan cinsellik ve tehsilini de laqeyd yanaşmamışdır. Müeyyen ölçüler içerisinde halal dairesinde kafi gelecek şekilde teşkil etmişdir.

Her problemlerini Hz. Peyğembere (s.e.s.) soruşub öyrenen sehabeler ve onların xanımları, cinsiyyetle elaqedar problemlerini de şexsen soruşaraq öyrenmişler.

Nece ki, sehabeden biri xanımına cinsi orqanından olmaq şertiyle arxa terefinden yaxınlaşmaq istemiş, ancaq xanımı buna qarşı çıxmış ve doğulacaq uşağın çep olacağı şeklindeki Yehudi anlayışını da behane göstererek etiraz etmişdi.

Veziyyet Peyğember Efendimize (s.e.s.) xeber verildiyinde "Evlilere, cinsi orqanından olmaq şertiyle, istenildiyi şekilde yaxınlaşıla bileceyini" (1) ifade eden aye geldi.

Bu ayeni açıqlayan Peyğemberimiz (s.e.s.) da "Cinsi orqanından olmaq şertiyle arxadan, yandan, üstden, altdan, istenildiyi ve xoşuna gelildiyi şekilde cinsi elaqeye girile bileceyini" ifade etmişdir. (2)

İslam, evli insanların cinsi elaqesini bu veziyyetlerde qadağan etmişdir :

1. Adet(Aybaşı) halında ve lohusalı iken cinsi temas.
2. Evlilerin necis yerinden yeni arxadan yaxınlaşmaq. Xanımına arxasından yaxınlaşmaq böyük günahlardandır.

Peyğember (s.e.s.): "Allah bir qadının arxasından münasibetde olana rehmet nezeriyle baxmaz." buyurur. (İbni Mace Beyhaki)

Dinimizin bunların xaricindeki cinsi elaqeni, cinsi orqanından olmaq şertiyle her cür şekline icaze verdiyini ve haram etmediyini anlayırıq. Evli insanların bir-birini öpme, oxşama, dodaqlarıyla,


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Cinsel Bilgiler
»Cinsellik
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7514 / 938