canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Saqqız haqqında gerçekler

Saqqızı udmadan bir çox şeyi düşünmek lazımdır. Sehven udulan saqqızlar, bedende 10 il qalır.Kiçik uşaqlar üçünse tehlüke daha böyükdür. Udulan saqqız, hezm sisteminde 10 il qalır.Bu da bağırsaqlarda ciddi deyişikliklere sebeb ola biler.Tibb kitabları da udulan saqqızların bir çox probleme sebeb olduğunu deyir.Pediatrics-de 1998-ci ilde çıxan bir meqale, üç ferqli hadiseni en pis nümuneler olaraq sıralayır.

Birinci hadise - 2 yaşından beri saqqız çeynemeyi çox seven 4 yaşındakı uşaq öz heyatını nece tehlükeye atır heç bilmirdi.Ailesi veziyyete müdaxile etdiyinde uşaq artıq 7 eded saqqızı udmuşdu.Hekimler, uşağın boğazını tıxayan kütleni elle çıxarmaq mecburiyyetinde qaldılar.

İkinci hadise de, yene 4 yaşında gün içinde çox sıx saqqız çeyneyen bir uşaqla elaqedardır.Ağzındakı diger saqqızı çeyneye bilmek üçün çeynediklerini udan uşağın medesinde ferqli saqqızlardan çox rengli bir kütle meydana geldi ve hekimlerin tecili olaraq müdaxilesi lazım idi.Ve vaxtında müdaxile edilib saqqızı medesinden saqqızı çıxardılar.

Son hadise ise nizamlı saqqız çeyneyen 1,5 yaşındakı bir uşaqla elaqedardır. Kiçik qız, çeynediyi saqqızın içine 4 dene xarab pulu elave etdiyine göre tecili olaraq xestexanaya qaldırılıb. Bunlar, milyonlarla hadiseden yalnız üçüdür. Esrlerdir çeynenilen saqqızlar sehven udula bilir.Köhne Yunanlıların nefeslerini yenilemek üçün ağaclardan elde etdikleri saqqızı çeyneyirdiler.Saqqızın müasir halına qovuşması ise bir mühendislik sehvi neticesinde meydana geldi.19-cu esrde ağacdan elde edilen lateks adlı madde, rezin ekvivalent bir madde olaraq götürülür.1869-cu ilde Mekshikanın sürgündeki köhne başçısı Antonio López de Santa Anna, Tomas Adamsa bu vezifeni yerine yetirir.Ancaq bir problem meydana gelir ve proyekt müveffeqiyyetsizlikle neticelenir. Ancaq, Adams-ın adı bu madde ile xatırlanır.Adams, 1871-ci ilde uzun müddet çeynenile bilen ve parafin ile dadlandırılmış lezzetli bir saqqız çıxararaq patentini alır.


Şerhler:
*QoRoD*mEcTi* [OFF] (26.06.2012 / 14:49)
Twk...
Lilu@@ [OFF] (16.06.2012 / 11:29)
maraqli faktdiydi cox sag olun..........
seva_123 [OFF] (14.05.2012 / 12:41)
tesekurler
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7072 / 822