Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Ece Hattat vajinal ve klitoral bölgedeki duyumların azalmasının cinsel uyarılma, orgazm mekanizmalarını zorlaştırdığını, cinsellikten zevk alamama şikayetini ortaya çıkarttığını söylüyor.
Dr. Hattat’ a göre vajinal ve klitoral bölgedeki duyumların azalmasına yol açan pek çok neden bulunuyor. Hormonsal dengesiz veya eksiklikler, diyabet, MS gibi altta yatan hastalıklar, doğum veya menopoz, kullanılan ilaçlar, geçirilen travma veya ameliyatlar vajinal ve klitoral bölgedeki hislerin azalmasına sebep olabiliyor. Cinsel uyarılma bozukluğu yaşayan kadınlarda da bu duruma neden olabilecek organik, psikolojik, ilişkiye dair faktörler araştırıldıktan sonra kişiye uygun bir tedavi planı uygulanıyor.
vajinal-hisler_450
İşte bu noktada vajinal ve klitoral bölgedeki duyumsal seviyeyi objektif olarak ölçmek çok büyük önem kazanıyor. Artık uluslararası tedavi protokolleri düzenlenirken, öncelikle Biothesiometre ölçümü ile vajinal ve klitoral bölgedeki duyumsal seviyeyi tespit etmek gerekiyor. Dr. Hattat kadın hastalarda objektif olarak bu seviyeyi tespit eden Biothesiometre sonuçlarını yorumlayarak tedavi sürecinizde gerekli düzenlemeleri yapmanın çok önemli olduğunu belirtiyor.Tabii cinsel uyarılma sorunu yaşayan kadınlarda orgazm veya istek problemi de görüldüğünden birden fazla tedavi gerekebiliyor.
Tedavide bazı lokal veya sistemik hormon tedavileri, damarsal ilaçlar kullanılabiliyor. Risk faktörleri azaltılıyor, altta yatan sağlık problemleri tedavi ediliyor. Sosyo-kültürel faktörler, ilişki sorunları veya depresyon-kaygı-performans endişesi gibi nedenler terapi ile tedavi ediliyor. Partnerle iletişim uyarılma sorunlarında önemli. Kadınların cinsel sorunları olduğunda mutlaka eşleriyle konuşması gerekiyor. Amaç her zaman cinselliğin kalitesini, tatmin seviyelerini arttırmak dolayısıyla hayat ve ilişki kalitesini düzeltmektir. Kadının kendisine neyin zevk verdiğini öğrenmesi, kendi cinselliği ile barışık
twk
»Cinsellik
»Oxu zalına keç