canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dua sağalma prosesini tezleşdirir

Rebbiniz buyurdu: "Mene dua edin, Men de sizin dualarınızı qebul edim. Mene ibadet etmeyi tekebbürlerine sığışdırmayanlar cehenneme zelil olaraq girecekler" (Mumin, 60).

"Dua etmek" sözünü "çağırmaq, yalvarmaq, yaxarmaq, kömek ve yardım istemek" kimi sözlerle ifade etmek olar. Qurana göre, dua - insanın sidq ürekden, semimi olaraq Allaha müracieti, insanın özünün zeifliyini ve Tanrının merhemetine sonsuz ehtiyacını hiss etmesi, Rehman ve Rehim olan Allaha kömek ve destek üçün yalvarmasıdır. Xestelik zamanı insan başqa vaxt olduğundan daha aydın şekilde özünün zeifliyini ve kömeksizliyini hiss edir. Bu vaxt insan bütün qelbi ile ve daha semimi formada kömek xahişi ile Allaha müraciet edir. Bundan başqa, xestelik - evvelceden Allah terefinden yazılmış ve özünde ilahi hikmeti gizleden böyük bir imtahandır. Xestelik - açıq bir ibretdir ki, bununla Allah bize dünya heyatının müveqqeti olduğunu xatırladır. Bele ki, güclü imanı olan ve Allaha tevekkül edenler üçün bu, gelecekde, ebedi heyatda mükafata sebeb ola biler.

İmansız insanlar ise, xestelikle qarşılaşdıqları zaman cahilcesine hesab edirler ki, onların müalicesi sırf hekimlerden, dermanlardan ve xestexanaların supermüasir texnoloci imkanlarından asılıdır. İmansız insan anlamaq iqtidarında deyil ki, onun bedeninin sağlamlıq zamanı normal funksiya göstermesi, ele xesteliklerin özü, onların orqanizmlerinin xestelikden müalice olunması, hekimlerin yazdıqları dermanlar - hamısı Allah terefinden sonsuz merhemeti ve uca hikmeti ile yaradılmışdır. Heqiqi iman sahibi olan insanlar ise tekce hekim ve derman sayesinde sağalmağın mümkün olmadığını başa düşerek, dua ile Yaradana üz tuturlar. Mömin insan bele veziyyetde başa düşür ki, Allah terefinden verilmiş bu imtahandan onu yalnız Allah özü xilas ede biler, buna göre de kömek üçün yalnız Uca Allaha müraciet edir. Allah-Teala duada semimi olmağın önemini bütün möminlere bu cür xatırladır:

"İnsana bir sıxıntı üz veren zaman uzananda da, oturanda da, ayaq üste


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
*SoN-UmuDLeRLe* [OFF] (13.08.2012 / 11:02)
Deeeeymeezz)
FeMinaM [OFF] (12.08.2012 / 11:14)
Cooox sagolun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6616 / 1048