canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Gözü kompüterden qoruma yolları

Gözü kompüterden qoruma yolları

Dünya ehalisinin ekseriyyeti göz zeifliyinden eziyyet çekir. Hekimler bu mövzuda yeni texnologiyaları günahlandırmaqda heç de haqsız deyiller eslinde.
Kompüter istifade etmekden tutmuş telefonlara qeder her bir modern eşya gözlerimize düşmen kesilib.
Göz hekimleri kompüterden istifadeni göz xesteliklerinin birinci sebebi kimi gösterir. Gözlerde quruluq, yanma, qızarma ve baş ağrısı kimi simptomlar xesteliyin elametlerinden sayılır.

Kompüter niye gözlere pis tesir edir?

Gözlerimiz anatomik olaraq görme baxımından hereket etmeye ve uzaqlığa göre kiçilib-böyümeye hazır yaradılıb. Monitor arxasında 6-7 saat vaxt keçiren insanın gözleri bu imkanlardan istifade etmir. Çünki gözleri tek bir nöqteye zillenir ve neticede göz yorulur.
Gözlerin sağlamlığını qoruya bilmesi üçün göz qırpmaq çox vacibdir. Kompüter arxasında oturanda ise onları çox gec-gec qırpırıq. Buna göre gözlerde quruluq yaranır. Göz yorğunluğu ve quruluğunun sebebi budur.

Diger bir faktorsa kompüterin ekranındakı görüntülerin real heyatdan ferqliliyidir. En yaxşı ekran olsa bele, gözün xarakterinden asılı olaraq real görüntülerin yerini vermir. Bundan başqa, radiasiya da gözün işleme prinsipine manee töreden tesirlerdendir.

Bes bu tesirleri nece minimuma endirmek olar?

1. Hekimlerin ilk mesleheti gözlere istirahetin verilmesi ile bağlıdır. Ekran qarşısında oturduğunuz her saatın evvelinde gözlerinizi bağlayaraq 10 deqiqelik fasile verin. Hetta pencereden baxmaq bele gözün normal işleme mexanizmine qayıtmasını temin edir.

2. Ekranın yeri ve qoyulma forması da gözleriniz üçün çox vacibdir. Çalışın ki, ekran dik formada, yeni size paralel olsun.

3. Monitorlar üçün filtr şüşeler gözlere zerer veren ultrabenövşeyi şüaların qarşısını alır. Bu mehsullardan istifade çox faydalıdır.

4. Linza taxırsınızsa, gözleriniz daha tez quruyacaq. Bunun qarşısını ise göz damcıları ile almaq olar. Hekiminizle meslehetleşerek ala bilersiniz.

5. A, B2,


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7060 / 1184