close
Sayta Daxil Olun!
Son 10 mövzu
Tovbeni pozanin gunahi ne olar? ?? Bilen varmi? ?müsəlman olan kəs tövbəsini neçə dəfə pozsa da, Allahın mərhəmətindən ümidini üzməməli və yenə günahını bağışlanması üçün Ona tövbə etməlidir. Uca Allah buyurur: "Qullarıma mənim bu sözümü de: "Ey Mənim özlərinə qarşı həddi aşmış qullarım! Allahın rəhmindən ümidinizi üzməyin. Şübhəsiz ki, Allah bütün günahları bağışlayır. O, həqiqətən, Bağışlayandır, Rəhmlidir!" (əz-Zumər, 53) Rəvayət edilir ki, bir kişi peyğəmbərin (sallallahu aleyhi və səlləm) yanına gəlib dedi: “Sən heç bir günah buraxmadan bütün günahları edən kişi görmüsənmi? O, nəfsinin istədiyi elə bir günah qalmayıb ki, onu etməmiş olsun. Ona tövbə varmı?” Allah Elçisi buyurdu: “Sən İslamı qəbul etmisən?” O dedi: “Mənə gəlincə, mən şahidlik edirəm ki, Allahdan başqa haqq ilah yoxdur, O təkdir, şəriki yoxdur və sən Allahın elçisisən!” Allahın elçisi buyurdu: “Bəli, xeyir əməllər et və pis əməlləri tərk et! (Belə etsən,) Allah pis əməllərinin hamısını sənin üçün xeyir əməllərə çevirər”. O dedi: “Fırıldaqçılığımı və günah əməllərimi də?” Allah Elçisi buyurdu: “Bəli”. O da: “Allahu Əkbər!”– deyə-deyə gözdən itdi”. | Yss [Off] (15.10.2016 / 07:04)
|
Tovbesinda qerarli oludugu halda gunah ishleyen biri derhal o gunahin kefaresinin tedaruku ile meshgul olmalidir.Gunha keffare 8 -dir.Onun 4 qelbde,4 beden iledir.1.Tovbe ve tovbeye ezmkarliq gostermek.2 Onu bir daha etmemeyi sevmek.3Bu gunahibdan sonra ezab goreceyini qorxmaq.4 Bagishlanmagi umid etmek.Qaldi 4-u.Bunlar beden ile ldir.Gunahdan sonra iki ruket namaz qilib, arxasindan 70 defe istigfar etmek,100 defe Subhanallahi -azim ve hihamdihi-demek ve elinden qeder sedeqe vermek ve bir gun oruc tutmaq
eygember sallallahu eleyhi ve selllem buyurur:Gizli bir gunah ishledikden sonra arxasinca gizli shekilde yaxshi emel ishle ki, gunaha keffare olsun.Ashkar bir gunah ishledikden sonra onun evezine ashkar yaxshiliq ele.Ancaq | Yss [Off] (15.10.2016 / 07:07)
|
Dil ile deyilib qelbin xebersiz oldugu istigfarin faydasi chox deyil.Qelbin dile ortagligi istiqfar aninda qorxu ve yalvarmaqlaolmur. | Ardarazli [Off] (15.10.2016 / 08:20)
|
Adam var artıq tövbə edibkı bir daha tövbə etməyəcək)))))) | Yss [Off] (15.10.2016 / 08:59)
|
Ardarazli (15
2016/09:20)
Adam var artıq tövbə edibkı bir daha tövbə etməyəcək))))))
Buna muveffeq olsa onun xeyirnedir) | Yss [Off] (15.10.2016 / 09:04)
|
Ehv umidile oturmaq, guvenib tedbir gormemek axmaqliqdir.Yaxshi emel ishlemeyib gozleyenin imanida zeifleyir. | _K_O_T_İ_K_ [Off] (15.10.2016 / 09:20)
|
Yss (15
2016/09:59)
Buna muveffeq olsa onun xeyirnedir)
Cavaba baxe sen.
Halaldi Sene. | _K_O_T_İ_K_ [Off] (15.10.2016 / 09:21)
|
Yss, Senen doymuram men
)
Yaz oxuyum mende | _K_O_T_İ_K_ [Off] (15.10.2016 / 09:23)
|
Yeskanin yazisinda menim bawqa daxili suallariminda cavabi vardi neinki tek bunun
Cemi mesajlar: 74
<< 1 2 [3] 4 5 ... 8 >>
Mövzunu yükleElave edilmiş fayl yoxdur
Forum
Forumda axtar
Yeniler yuxarı
Onlayn Tanışlıq: 1024 / 247