close
Sayta Daxil Olun!
Son 10 mövzu
Tovbeni pozanin gunahi ne olar? ?? Bilen varmi? ? müsəlman olan kəs tövbəsini neçə dəfə pozsa da, Allahın mərhəmətindən ümidini üzməməli və yenə günahını bağışlanması üçün Ona tövbə etməlidir. Uca Allah buyurur: "Qullarıma mənim bu sözümü de: "Ey Mənim özlərinə qarşı həddi aşmış qullarım! Allahın rəhmindən ümidinizi üzməyin. Şübhəsiz ki, Allah bütün günahları bağışlayır. O, həqiqətən, Bağışlayandır, Rəhmlidir!" (əz-Zumər, 53) Rəvayət edilir ki, bir kişi peyğəmbərin (sallallahu aleyhi və səlləm) yanına gəlib dedi: “Sən heç bir günah buraxmadan bütün günahları edən kişi görmüsənmi? O, nəfsinin istədiyi elə bir günah qalmayıb ki, onu etməmiş olsun. Ona tövbə varmı?” Allah Elçisi buyurdu: “Sən İslamı qəbul etmisən?” O dedi: “Mənə gəlincə, mən şahidlik edirəm ki, Allahdan başqa haqq ilah yoxdur, O təkdir, şəriki yoxdur və sən Allahın elçisisən!” Allahın elçisi buyurdu: “Bəli, xeyir əməllər et və pis əməlləri tərk et! (Belə etsən,) Allah pis əməllərinin hamısını sənin üçün xeyir əməllərə çevirər”. O dedi: “Fırıldaqçılığımı və günah əməllərimi də?” Allah Elçisi buyurdu: “Bəli”. O da: “Allahu Əkbər!”– deyə-deyə gözdən itdi”. | Yss [Off] (15.10.2016 / 07:04)
|
Tovbesinda qerarli oludugu halda gunah ishleyen biri derhal o gunahin kefaresinin tedaruku ile meshgul olmalidir.Gunha keffare 8 -dir.Onun 4 qelbde,4 beden iledir.1.Tovbe ve tovbeye ezmkarliq gostermek.2 Onu bir daha etmemeyi sevmek.3Bu gunahibdan sonra ezab goreceyini qorxmaq.4 Bagishlanmagi umid etmek.Qaldi 4-u.Bunlar beden ile ldir.Gunahdan sonra iki ruket namaz qilib, arxasindan 70 defe istigfar etmek,100 defe Subhanallahi -azim ve hihamdihi-demek ve elinden qeder sedeqe vermek ve bir gun oruc tutmaqeygember sallallahu eleyhi ve selllem buyurur:Gizli bir gunah ishledikden sonra arxasinca gizli shekilde yaxshi emel ishle ki, gunaha keffare olsun.Ashkar bir gunah ishledikden sonra onun evezine ashkar yaxshiliq ele.Ancaq | Yss [Off] (15.10.2016 / 07:07)
|
Dil ile deyilib qelbin xebersiz oldugu istigfarin faydasi chox deyil.Qelbin dile ortagligi istiqfar aninda qorxu ve yalvarmaqlaolmur. | Ardarazli [Off] (15.10.2016 / 08:20)
|
Adam var artıq tövbə edibkı bir daha tövbə etməyəcək)))))) | Yss [Off] (15.10.2016 / 08:59)
|
Ardarazli (152016/09:20)
Adam var artıq tövbə edibkı bir daha tövbə etməyəcək))))))
Buna muveffeq olsa onun xeyirnedir) | Yss [Off] (15.10.2016 / 09:04)
|
Ehv umidile oturmaq, guvenib tedbir gormemek axmaqliqdir.Yaxshi emel ishlemeyib gozleyenin imanida zeifleyir. | _K_O_T_İ_K_ [Off] (15.10.2016 / 09:20)
|
Yss (152016/09:59)
Buna muveffeq olsa onun xeyirnedir)
Cavaba baxe sen.
Halaldi Sene. | _K_O_T_İ_K_ [Off] (15.10.2016 / 09:21)
|
Yss, Senen doymuram men )
Yaz oxuyum mende | _K_O_T_İ_K_ [Off] (15.10.2016 / 09:23)
|
Yeskanin yazisinda menim bawqa daxili suallariminda cavabi vardi neinki tek bunun Cemi mesajlar: 74
<< 1 2 [3] 4 5 ... 8 >>
Mövzunu yükleElave edilmiş fayl yoxdur
Forum
Forumda axtar
Yeniler yuxarı
Onlayn Tanışlıq: 4314 / 695