Saytın Ən varlısı ol : Kamal48 - 10 manat
Sayta Daxil Olun!
Ardarazli [Off] (21.10.2021 / 00:15) |
Anar - “Beşmərtəbəli evin altıncı mərtəbəsi”
Ardarazli [Off] (21.10.2021 / 00:20) |
Albert Eynşteyn
!=!DEVIL MAY CRY!=! [Off] (23.10.2021 / 07:11) ❋Ne SaYaNiN QuLuYaM Ne SaYMaYaNiN aGaSi ALLAHIN QuLuYaM SoZuMuN aGaSi❋ |
Elave edilmiş fayıl:
tepenye.mp4 (797.59 kb.)
Yüklenib: 627 defe.
Ardarazli [Off] (12.12.2021 / 08:58) |
1927-ci ildə bir sıra maraqlı eksperimentlər həyata keçirilsə də, nəticəsi barədə çox az insan məlumata sahibdir. Əbəs yerə. Bu təcrübələrin nəticələri psixologiyada “Ringelman effekti” adı ilə yadda qalmışdır.
Eksperimentlər bundan ibarət idi: Ən sadə insanlar sınağa cəlb olunur və onlardan ağırlıq qaldırması tələb olunur. Hər bir şəxs üçün qaldıra biləcəyi maksikum çəki təyin edilir. Bundan sonra isə insanlar qrup halında birləşdirilir və getdikcə qrupdakı insanların sayı artırılır.
Gözləntilət aydın idi: əgər 1 insan çərti olaraq 100 kq yük qaldıra bilirdisə, 2 nəfər birgə 200, yaxud daha çox yük qaldırmalı idi. Axı belə bir anlayış mövcuddur ki, qrup işi daha çox şeyə nail olmağa kömək edir. Bu fikir hələ də qüvvədədir və fəal olaraq dəstəklənir.
Lakin nəticə barədə bir daha düşünməyə dəyər. İki insan öz fərdi göstəricilərindən cəmi 93%-ni sərgiləmişlər. 8 nəfərdən ibarət qrup isə öz gücünün yalnız 49%-ndən istifadə etmişdir.
Sözüge...
Ardını oxu >>
!=!DEVIL MAY CRY!=! [Off] (13.12.2021 / 14:53) ❋Ne SaYaNiN QuLuYaM Ne SaYMaYaNiN aGaSi ALLAHIN QuLuYaM SoZuMuN aGaSi❋ |
Ardını oxu >>
Ardarazli [Off] (01.01.2022 / 00:12) |
Ardarazli [Off] (09.01.2022 / 08:37) |
Sahilə yaxın məsafədə su alması səbəbilə dolaraq batan feribot, gəmi mühəndisləri, texniki mütəxəssislərlə yanaşı, eyni zamanda ölənlərin gəmidə qalma səbəbi ilə bağlı davranış psixologiyası mütəxəssisləri tərəfindən illərlə araşdırılır.
Ölənlərin ailələri ilə görüşüb keçmişlərini araşdırıblar. Ölənlərin 98%-nin üzmə qabiliyyətlərinin olduğunu bildirən mütəxəssislər son olaraq qəzadan qurtulanlarla görüşüblər.
Ortaya çıxan nəticə - Feribot 28 sentyabr gecə 00:50 də sərt dalğalar səbəbindən su almağa başladı. Feribota daxil olan sular 50 sm yüksəkliyə çatdı və bərə bir tərəfə əyilməyə başladı. Su miqdarı yüksəlməyə başladıqca təxliyyə əməliyyatı başladı. Ancaq, 989 nəfər sərnişindən sadəcə 137-si su almağa başlayan kimi gəmini tərk etdi.
Geri qalan 852 sərnişin isə gəmi kapitanının: "Təşvişə düşmə...
Ardını oxu >>
Ardarazli [Off] (09.01.2022 / 08:38) |
2015-ci il:Şimon Peres: Mənim Putinlə yaxşı ünsiyyətim var. Bizim bu yaxınlarda baş tutmuş görüşələrimizin birində söhbətimizin qısa təfərrüatı belə idi:
Mən ona dedim: “Sizin 63 yaşınız var, mənim 93. Deyin, yaxın 30 ildə Siz nəyə nail olmaq istəyirsiniz? Siz nəyin uğrunda mübarizə aparırsınız? Siz Amerikanı hövsələdən çıxarmağa ümid edirsiniz?”
O deyir: “Yox”
Mən: “Amerika Rusiyanın bir hissəsini istəyir? Yox. Obamanı axıra kimi başa düşməmək probleminiz var?”
O deyir: “Siz, nə üçün soruşursunuz?”
Mən dedim: “Qulaq asın, mən casus deyiləm, mənimlə hər şey barədə danışa bilərsiniz”
O deyir: “Siz nə fikirləşirsiniz?”
Mən: “Sizin nə etməyinizdən asılı olmayaraq, Amerika udacaq”.
O: “Nə üçün?” – deyə, soruşdu.
Mən: “Ona görə ki, onlar xoşbəxtdirlər, Siz isə yox!”.
Davam etdim: “Amerikalı səhər yuxudan durarkən, nəyi görür? Cənubda Meksikadır və onlar meksikalıları öz ölkələrinə qəbul edirlər. Şimalda Kana...
Ardını oxu >>
deyiş. Ardarazli (09.01 /08:38) [1]
Taksi_V_Ray [Off] (10.01.2022 / 12:53) |
Ardarazli (09.01.2022/08:38)Gorunur Peresinde sozu bu ograsha chatmadi..helede ishgalchi siyasetini davam etdirir . Mene ele gelirki yebi esrin Rus imperiyasini qurmaq isteyir. Gedishat onu gosterir
İsrailin keçmiş prezidenti Şimon Peresin Vladimir Putin haqda dedikləri:2015-ci il:Şimon Peres: Mənim Putinlə yaxşı ünsiyyətim var. Bizim bu yaxınlarda baş tutmuş görüşələrimizin birində söhbətimizin
_He_Y_At_ [Off] (13.01.2022 / 22:05) |
saniyeye,deqiqeye, saata
saat necedi brat?
Saat 2'di
sende saat necedi?
2'e qalib
Senin saatin işləmir
<< 1 ... 537 538 [539] 540 541 ... 543 >>
Mövzunu yükletopikdeki fayllar (90)
Yeniler yuxarıOnlayn Tanışlıq: 3474 / 1015