YumoR(: Bir gun wah ermenini,rusu ve azerbaycanlini 4agirib onlara bir tapwirireyir ki,3 quyu qazacam her milletden 2 nefer salacam.Kim quyudan 4ixsa var-dovletimin yarisini ona verecem.1 quyunun agzini yarsini baglayir.Orada rus var.2 quyunu tam baglayir.Orada ise ermeni var.3 quyunun agzini tam a4iq qoyur.Vezir mettel qalir.Tek-tek wahdan soruwmaga bawlayir.Wahda ona cavab verir.Ruslarin quyusunu ona gore yari a4iq qoydum ki,onlar araq verenden sonra onsuzda 4ixan deyirler.Ermenleri ise ona gore bagladim ki,onlar ne yolnan olur olsun 4ixacaqlar.Bes Azerbaycanlilar.Onlari ona gore a4iq qoydum ki,1 cixmaq istiyende o birisi onun ayagindan dartacaq ve onlar 4ixa bilmeyecekler
YuMor(: İki gopcu dost olur. Bunlar bir gün görüwende, biri o birine deyir: haralardaydin, görsenmirdin? O biri dost deyir: kölnümden hindistan çayi kecdi getdim hindistana çay icdim geldim. Bes sen hardaydin? Könlümden türk qizi kecdi, getdim türkıyeye qızlarla eylendim geldim. O bıri dost deyir: ala adam kiwi olar nece dostsan? Gedirdin türkiyeye menide aparardınde! Etağa aparacağdim. geldim size, qardawindan soruwdum seni dediki, gedib hindistana çay içmeye...
YumoR(: Bir gün bir oğlan balıq tutanda torundan qızıl balıq çıxır. Balıq deyir ki, Əgər sən məni buraxsan sənin 3 arzunu yerinə yetirərəm. Oğlan sevinir və deyir: "Yaxşı razıyam. 1-ci - mənə çoxlu qızıl ver". Balıq deyir: "Gözünü yum". Oğlan gözünü yumur. Deyir: "İndi aç". Oğlan gözünü açanda görür ki, nə qədər qızıl var. Oğlan sevinir və 2-ci arzusunu deyir: "Mənə yaxşı ev ver". Yenə balıq deyir: "Gözünü yum". Oğlan gözünü yumur. Deyir: "Indi aç". Oğlan gözünü açanda görür ki, Hündür bir evi var. Oğlan sevinir və 3-cü arzusunu deyir: "Mən milli qəhrəman adını daşımaq istəyirəm. Balıq deyir: "Gözünü yum". Oğlan gözünü yumur. Deyir: "Indi aç". Oğlan gözünü açanda görür ki, əlində bomba tankın üstünə gedir