canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?

Son 10 mövzu

Alin yazisi,tale,qismet
_~XEZAN~_  _~XEZAN~_ [Off] (04.01.2013 / 14:40)
Ardarazli (04.01.2013/14:13)
Sen deyen mentiqle yanawsaq men arag iciremse ve piyan olub kimise oldurub turmeye duwuremse bu menim alin yazimdi. Hemin oldurduyum adaminda alnina yazilibmiwki men onu oldurum. )
Icki ile yazilan her ne varsa kagiz uzerindeki soz daxil,hetta bu teleyede bir yazi salniw olsa bele bu sizin iradeniz daxilinde etdiyinizdir.Taleye inanmaq kor korane yawayib adam oldurub Allahu tealanin uzerine atmaq deyilki demek sen bele yazmisan.Allahu teala bizim taleyimizi her sehifesinedek yazmir.Oz elimizde olan nelersede var taleyimizde.Ve bu nelerse mehz sizin soylediyiniz ve insanin oz iradesi ile etdiyi,Allahin mekruh buyurduqlaridir.Allah zinani hec vaxt taleye yazmaz
Ardarazli  Ardarazli [Off] (04.01.2013 / 14:55)
_~XEZAN~_ (04.01.2013/14:40)
Icki
ile yazilan her ne varsa kagiz uzerindeki soz daxil,hetta bu teleyede
bir yazi salniw olsa bele bu sizin iradeniz daxilinde
etdiyinizdir.Taleye inanmaq kor korane yawayib adam oldurub Allah
Twk. Sen "aradasirada"nikisen?. Indi o oldurduyum adam varhaa ounun olmeyi alin yazisidi? Uwaglarinin yetim qalmasi arvadinin dul qalmasi v.saire onlarin alin yazisidir?.
_~XEZAN~_  _~XEZAN~_ [Off] (04.01.2013 / 15:02)
Ardarazli (04.01.2013/14:55)
Twk. Sen "aradasirada"nikisen?. Indi o oldurduyum adam varhaa ounun olmeyi alin yazisidi? Uwaglarinin yetim qalmasi arvadinin dul qalmasi v.saire onlarin alin yazisidir?.
Xeyir men aradaSIRADA nikci deyilem.Movzunun sahibiyem ve fikriniz maraqli geldiyi ucun duwuncemi yazdim.Evvelki werhde yazmiwdim.Siz evde oturub iwlemiyib deye bilmezsinizki Allah bendesini ac qoymaz mene corek verecek.Bu sizin wexsi iradenizle olan meseledir.Adam oldurmeyi Allahu teala haram buyurub ve bu Qurani Kerimdede varki o zaman adam oldure bilersinizki sizin hansisa yaxininizi oldursun ve siz bunu qani veya qisasi anlamaq ucun edenisiniz buda ancaq cercivede.Buda bir yana.Allah mekruh buyurdugu emmeller var.Insan olduyrmek,goz,qulaq,dil,el ve bu kimi bir cox zinalar.Bunlar hamisi ALLAHIN yasaqladigi emeldir.Ve Rebbimiz sizin taleyini hec vaxt ele yazmazki siz gunahsiz insanin canini alasiniz.Bayaqda yazdim taleh,alin yazisi sizin her addiminiz deyil.Butun taleyiniz deyil.
...
Ardını oxu >>
Ardarazli  Ardarazli [Off] (04.01.2013 / 15:23)
_~XEZAN~_, Bunu bawa duwdum. Men oldurduyum adamdan daniwiram. Gunahsiz adami oldurdum bu hemin adamin alin yazisidir?
aradaSIRADA  aradaSIRADA [Off] (04.01.2013 / 15:45)
 ღ• •ღ TaNiDiGiM KiMi QaLSaYDiN DuWuNDuYuN KiMi SeVeRDiM ღ• •ღ
Ardarazli (04.01.2013/14:13)
Sen deyen mentiqle yanawsaq men arag iciremse ve piyan olub kimise oldurub turmeye duwuremse bu menim alin yazimdi. Hemin oldurduyum adaminda alnina yazilibmiwki men onu oldurum. )
senin oldurduyun adamin,alnina hele olum yazilibmiw,yeni onun taleyi orda biteceymiw.. elbettde bizim elimizde olan cox wey var,amma allahin yolun azib,sehv yolnan gedirse,arag icib adam oldurursense buda senin taleyindi. yeni alin yazindi..hec kim istemezki adam oldursun,oldururse eger demekki qismetinde var imiw..
Ardarazli  Ardarazli [Off] (04.01.2013 / 16:31)
aradaSIRADA,
Indi men hansinizla muzakire edim? Sen diyirsen hamisi alin yazisidi
Xezan diyir bir qismi alin yazisidi qalani oz elimizdedi.

deyiş. Ardarazli (04.01 /16:32) [1]
_~XEZAN~_  _~XEZAN~_ [Off] (04.01.2013 / 16:44)
aradaSIRADA (04.01.2013/15:45)
senin oldurduyun adamin,alnina hele olum yazilibmiw,yeni onun taleyi orda biteceymiw.. elbettde bizim elimizde olan cox wey var,amma allahin yolun azib,sehv yolnan gedirse,arag icib adam oldurursense
Men seninle bu movzuda razi deyilem.Adam oldurmek insanin alin yazisi ola bilmez esla.Egerki biz deyirikseki alin yazisini Allahu teala yazir onda bizim Allahimiz oz bendesine bele boyuk bir gunah iwlemesine xeyir dua verirki onun taleyine bu boyda bir zinani yazir?Yox esla.Gunahla qazanilan her bir emeli insan ozu edir,weytan vasiteciliyi ile.Bes biz temiz mexluq olaraq dogyluruq.Aglimizin kesib,zekamizim anladigi ana qeder sehvimizi Allahu teala bagiwlayir.Bizim aglimiz artiq zinani anladigi halda biz zina edirikse bu Allah qismeti ola bilmez.Allah zinani yasaq buyurdugu halda oz bendesinin taleyine bele boyuk gunahi yazmaz
_~XEZAN~_  _~XEZAN~_ [Off] (04.01.2013 / 16:52)
Ardarazli, Olum haqdir.Her bewer ovladi olumu dadir.Ve her kesde ferqli olur bu.Biz Rebbimize deye bilmerikki hami havadan ezab cekmeden dunyadan kocsun. Din doguluwu ve olmu Allahin qismeti olaraq deyerlendirir.Mende olum ve korpe dogulmasini qeder qismet deye duwunurem.Menim tehsilim var amma bu haqda tam bir fetva verecek yawda ve tam tehsilde deyilem.Men oz fikrimi yazdim dogrusunu Allah biler
aradaSIRADA  aradaSIRADA [Off] (04.01.2013 / 16:55)
 ღ• •ღ TaNiDiGiM KiMi QaLSaYDiN DuWuNDuYuN KiMi SeVeRDiM ღ• •ღ
hmm bele. men demiremki adam oldurmek gunah deyil,amma yuxaridada yazmiwamki allahin duz yolun azib sehv edirse,ister istemez secdiyi heyat onun taleyine,qismetine cevrilir.. bunu deyiwmek insanin oz elindedi qismen..
_~XEZAN~_  _~XEZAN~_ [Off] (04.01.2013 / 16:58)
Araq icib adam oldurursense bu da senin taleyindir fikrine yazmiwdim oz fikrimi.Neise
Наверх  Cemi mesajlar: 53

<< 1 2 3 [4] 5 6 >>

mesajı filterle
Mövzunu yükle

Elave edilmiş fayl yoxdur

Forum
Forumda axtar

Yeniler yuxarı
Onlayn Tanışlıq: 4225 / 1539