Saytın Ən varlısı ol : Walkman - 10 manat
Sayta Daxil Olun!
Ehli_muslim [Off] (16.12.2012 / 17:25) |
O, "mən sənin üçün təhlükədən qorxuram!" – dedi. Mən: Sən heç narahat olma deyərək, ən gözəl paltarımı geyinib yola düşdüm və onların toplandıqları evə gəldim. Onlar günorta istirahətində idilər. Onlardan daha şiddətli ibadətə həris olanını görməmişdim. Əlləri dəvə dizi kimi idi (Çox ibadət etməkdən qabar atmışdı), üzlərində səcdənin əlaməti görsənir, əyinlərində yuyulmuş paltarlar var idi. Üzləri yuxusuzluqdan zəifləmişdi. Yanlarına gəlincə dedilər:
- Bu geyindiyin paltar nədir?
- Məni bununla təqsirkar sayırsızmı? Mən Rəsulallahın e əynində bundan daha gözəlini görmüşəm və bu ayə nazil olmuşdu: "Allahın qulları üçün yaratdığı zinət və təmiz rizqləri haram edən kimdir?".
Ehli_muslim [Off] (16.12.2012 / 17:27) |
Bəziləri: Qureyşlə münaqişə etməyin – deyərək bu ayə: "Şübhəsiz ki, onlar höcətləşən (çənə-boğaz olan) bir qövmdürlər!"- ilə etirazlarını bildirdilər.
İki üçü nəfər: "onlarla danışın" - dedilər.
Onlardan biri mənə yaxınlaşdı və mən dedim: Peyğəmbərin e əshabına, əmisi oğluna, kürəkəninə və ilk iman gətirənə qarşı etiraz etdiyiniz məsələləri deyin. Onlar dedilər: bizim üç etirazımız var.
*____FeRReRo____* [Off] (16.12.2012 / 17:28) |
Ehli_muslim [Off] (16.12.2012 / 17:28) |
İbn Abbas t dedi: Yaxşı bu bir.
Onlar dedilər:
Ikinci: Əli (Müaviyəyə qarşı etdiyi) döyüşlərdə qənimət və əsir götürmədi. Əgər onlar kafirdirlərsə onda onların malları və namusları bizə halal olmalıdır. Əgər onlar mömindirlərsə onda onların qanlarını tökmək bizə haramdır.
İbn Abbas t dedi: bu ikincisi bəs sonra.
Onlar dedilər:
Üçüncü: O, öz üzərindən möminlərin əmiri adını sildi. Əgər o möminlərin əmiri deyilsə, onda kafirlərin əmiri olmalıdır.
İbn Abbas t dedi: sizin bundan başqa şikayətiniz varmı?
Onlar: bu kifayətdir - dedilər.
İbn Abbas t dedi: Əgər mən sizə Qurandan və sünnədən sizin dediklərinizin lazımlı cavabını versəm söylədiklərinizdən dönərsinizmi?
Onlar dedilər: Bəli.
*____FeRReRo____* [Off] (16.12.2012 / 17:30) |
Ehli_muslim [Off] (16.12.2012 / 17:31) |
Ərlə arvad haqda isə belə buyurur: "(Ey möminlər!) Əgər ər-arvad arasında ixtilaf olacağı...
Ardını oxu >>
NoreN [Off] (16.12.2012 / 17:32) |
Ehli_muslim [Off] (16.12.2012 / 17:32) |
Peyğəmbər e buyurdu: Allaha and olsun ki, siz mənə iman gətirməsəniz də mən Allahın elçisiyəm. Sonra Əliyə t dedi: Ey Əli! Məhəmməd İbn Abdullah yaz!
İbn Abbas t dedi: Peyğəmbər e Əlidən də xeyirli və üstün idi. O, öz adını sildi. Onun öz adını silməsi Peyğəmbərliyinin silinməsi demək deyildir.
Sonra İbn Abbas t dedi: buna da cavab verdimmi?.
Onlar dedilər: Bəli, Allah da şahiddir.
Bu söhbətdən sonra onların iki min nəfəri öz dediklərindən döndülər qalanlarını isə Mühacir və Ənsarlar Nəhrəvan döyüşündə öldürdülər.
Ehli_muslim [Off] (16.12.2012 / 17:35) |
NoreN [Off] (16.12.2012 / 17:41) |
Ehli_muslim (16.12.2012/17:35)Bura bax diqqetnen ishin yoxdu bizimle! Niye ozunu yalanan yorursan ki???? Hec dexli olmayan MOVZULARIN sherhin verirsan burda birde agilli ol!
*____FeRReRo____*, , NoreN-------- Siz ikinizde qizsiniz. utanmirsiniz hec? gedib işinizle meşgul olsaniz.
Elave edilmiş fayl yoxdur
Yeniler yuxarıOnlayn Tanışlıq: 3048 / 703