Indi Cohreqanlinin Media forum saytina verdiyi musahibeni bura yerlewdirecem. Baxin gorun xalq ucun aglan goz kor olar meseli azerbaycanda nece aktualdi? Gorun nece iyrenc hakimiyyet var. Budur bizim guney quzey qardawligimiz?
Güney Azərbaycan Milli Oyanış Hərəkatının lideri Mahmudəli Çöhrəqanlı avqustun 16-da “Media forum” saytının suallarını cavablandırıb.O , avqustun 15-də oğlu ilə birgə Bakıya gəlib, lakin hava limanından keçə bilməyib və Bakı-Frankfurt reysi ilə geri qaytarılıb. - Hazırda (Bakı vaxtı ilə saat 16 radələri – red.) Almaniyanın Frankfurt şəhərindəyəm. Burada altı saat da gözləyəcəyik, sonra Amerikaya yola düşəcəyik. Başımıza gələnləri hamı gördü. Bunlar xoş hadisələr deyil. Otuz beş milyonluq Güney Azərbaycan milli azadlıq hərəkatının liderlərindən biri Bakıya gəlir və geri qaytarılır… Mən hara getməliyəm, haram var? Anlaya bilmirəm. Mənəvi gücə, dəstəyə ehtiyacı olanda Rusiyaya, Moskvaya getməliyəm? Bəlkə Gürcüstana, yaxud Ərəbistana getməliyəm? Bizim üçün yalnız bir qapı var. Bu da doğma vətənimiz Azərbaycanın qapısıdır. Mən Amerikadan Azərbaycana on səkkiz saat yol gəlmişdim ki, beş- on gün orada qalam, bir qədər dincələm, vətənimi... Ardını oxu >>
- Xarici İşlər Nazirliyinin rəsmisi deyib ki, Çöhrəqanlıya viza verilməməsi sənədlərinin qaydasında olmaması ilə əlaqədar ola bilər. Azərbaycanın Amerikadakı səfirliyi sizə viza verilməməsini nə ilə izah etmişdi? - Mənə Azərbaycana buraxılmağımla bağlı söz verilmişdi. Səfirlikdən dedilər ki, sən Azərbaycana daxil olması qadağan edilmiş şəxslərin siyahısında deyilsən. Oradan bildirdilər ki, bir “qara siyahı” var və orada sənin adın yoxdur. Dedilər ki, yalnız “qara siyahı”da olanlar Azərbaycana daxil ola bilməzlər. Mənə söylədilər ki, Azərbaycana daxil olmağa heç bir qadağa qoyulmayıb. Bu dediklərim səfirliklə olan yazışmalarımızd a öz əksini tapıb. Viza verilməməsinin səbəblərinə gəlincə, mənə söylədilər ki, viza verilməsi üçün ən azı on iş günü vaxt lazımdır. Bu müddət bəzən on beş günədək uzanır. Mənim müraciətimdən isə səkkiz iş günü keçmişdi. Lakin söylədilər ki, heç bir problem yoxdur, pasportu qaytarırıq, hava limanına enən kimi... Ardını oxu >>
Allah komey olsun. Menim siyasetden ele de melumatim yoxdi, aglim chox sheyin heqiqetin kesmir ama mence hakimiyyet Elchibey kimi adamin elinde olseydi bele sheyler olmazdi. Belke de İrani ozumuze dushman eliyerduy ama bele shey de olmazdi en azinnan. Guya indi İran dostumuzdu? Bele bulanig dostlugdansa achig aydin olan dushmanlig yaxshidi.