canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Zeherli çiçek(Oxumamaq mumkun deyil)

Dostlar, bunu oxumamaq olmur. Bu da zemanemizin aktual meselelerindendir. Lakin bu sirri her kes qelbinde saxlayır. Heç kese etibar etmir. Hem de sirri etibar edecek analar da azdır bu dünyada, hele bir doğru yol da göstersin. Mütleq oxuyun, mütleq!

Böyük qız anasının yanına gelib,, ondan meslehet isteyir:
- Anacan, erimi o derecede sevirem ki. Amma bu yaxınlarda başqa bir insan qarşıma çıxıb ve indi bütün fikirlerim yalnız onun haqqındadır. Erime xeyallarımda bele xeyanet etmek istemirem, lakin qelbimden başqasına qarşı olan günah hissini qırıb atmağa taqetim yoxdur. Ne etmeyim gerekdir?
Qızının bu sözlerine ana cavab verdi:
- Qızım, bizim hisslerimiz bir çiçekdir, hansı ki, qelbimizde böyüyür (çiçeklenir, yetişir). İndi senin qelbinde iki çiçek var. Onlardan biri - solğundur, amma erine qarşı olan ele zerif ve alicenab sevgi çiçeyini, özün ekmisen. O senin bütün heyatın boyu çiçeklenecek (böyüyecek) ve onu suladığın teqdirde, sevinc toxumları behre verecekdir. Diger çiçek - parlaqdır, lakin zeherli ehtiras çiçeyidir, hansı ki, senin qelbinde xeber almadan yetişmişdir ve alaq otu kimi birinci çiçeyin bütün qüvvesini oğurlayır. Buna esasen, her ne qeder sulasan bele. o davamsız (qısa ömürlüdür) ve mehsulsuzdur. Qızım, ikinci çiçeyi qelbinden qırmaq senin qücünde (ixtiyarında) deyil. O var. Amma senin her zaman seçim şansın var. Sen her zaman hansı çiçeyi sulamaq, hansını sulamamağı seçe bilersen. Eger yalnız birinci çiçeyi sulasan, o zaman ikincisi tez bir zamanda solacaq ve senin qelbini zeherlemeyi dayandıracaq.


Şerhler:
Miwka( [OFF] (04.05.2013 / 00:38)
he duzdu,gerek qelbindaki ciceyin de boyumek isteyi ola.qarwiliqsiz olanda hec neyin deyeri olmur
lola73 [OFF] (02.05.2013 / 20:46)
gerek qelbindeki ozun ekdiyin cicekde boyumek isteye
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6780 / 617