canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Heyatın menasını itirmişem (Suala dini ve psixoloj

Sual:
19 yaşım var, tehsil alıram, vaxtım olanda işleyirem. Tam menası ile, bu yaxınlarda mende qeribe bir tenhalıq ve heyat menasızlığı hissi meydana çıxıb. Baxmayaraq ki, bundan evvel başqa cür idi, oxumaq, karyeranın yükseldilmesi arzusu vardı... Amma indi mene heç ne maraqlı deyil, sadece boşluq... Zehmet olmasa, mene meslehet verin.

Dini baxışdan cavab:

Bir çox insanda zamanla bu cür hissler baş qaldırır. Bu dönemlerde mütemadi olaraq Quran ve dini kitabları mütalie etmek lazımdır. Ne qeder dini daha çox yaxına buraxsaz, bir o qeder onun çağırışına bağlanacaqsız ve tebii ki, heyatın anlamını axtarmağa lüzum qalmayacaq, çünki her bir inanclı insanın heyatının menası Yaradanının ondan razı olmasıdır. Allahın razılığını qazanmaq üçün, onun qanunlarına, dinine (İslam) riayet etmek lazımdır. Allaha tez-tez dua edin:

Erebce:
اللّهُـمَّ إِنِّي عَبْـدُكَ ابْنُ عَبْـدِكَ ابْنُ أَمَتِـكَ نَاصِيَتِي بِيَـدِكَ،
مَاضٍ فِيَّ حُكْمُكَ،
عَدْلٌ فِيَّ قَضَاؤكَ أَسْأَلُـكَ بِكُلِّ اسْمٍ
هُوَ لَكَ سَمَّـيْتَ بِهِ نَفْسَكَ أِوْ أَنْزَلْتَـهُ فِي كِتَابِكَ
، أَوْ عَلَّمْـتَهُ أَحَداً مِنْ خَلْقِـكَ أَوِاسْتَـأْثَرْتَ بِهِ فِي عِلْمِ الغَيْـبِ عِنْـدَكَ
أَنْ تَجْـعَلَ القُرْآنَ رَبِيـعَ قَلْبِـي، وَنورَ صَـدْرِي وجَلَاءَ حُـزْنِيوذَهَابَ هَمِّـي
Oxunuşu:
"Allahumme inni ebduke, ibnu ebdike, ibnu emetike nasiyeti biyedike, mazin fiyye hukmuke, edlun fiyye qezauke, es`eluke bi kulli ismin huve leke semmeyte bihi nefseke ev enzeltehu fi kitabike, ev ellemtehu eheden min xalqike ev iste`serte bihi fi ilmil-ğaybi indeke en tec`elel-Qur`ane rabi`e qalbi, ve nure sadri, ve cela`e huzni ve zehabe hemmi".

Tercümesi:
"Ey Allah, heqiqeten men senin bendenem, senin kişi bendenin oğlu ve qadın bendenin oğluyam. Senin hakimiyyetin altındayam, Senin hökmün menim üçün gereklidir, baremde çıxardığın qezavetin (qerarın) ise edaletlidir. Seni her bir adın xatirine and verirem, o adlarla ki, sen özünü adlandırmısan ve ya Kitabında göndermisen ve ya onu yaratdıqlarından birine


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Kamalrt [OFF] (04.05.2013 / 16:46)
Twk
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6780 / 585