canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yaşamaq arzusu barede hekaye

Bir defe uzunqulaq quyuya düşdü ve yardım çağırmaq üçün yanıqlı-yanıqlı anqırmağa başladı. Onun qışqırıqlarını eşiden sahibi qaçaraq gelir ve ellerini [çaresizlikden] yana salır - Axı, uzunqulağı quyudan çıxartmaq mümkün deyildi.

Bu zaman uzunqulağın yiyesi bu cür götür-qoy etdi: "Uzunqulağım artıq qocadır ve ömrüne de çox qalmayıb. Onsuz da, men cavan uzunqulaq almaq isteyirdim. Hem de, bu quyu da çoxdan quruyub ve men bunu doldurub, yenisini qazmaq isteyirdim. Ele ise, niye göre bir defeye iki dovşanı birden vurmayım - quyunu dolduraram, bununla beraber uzunqulağı da basdıraram."

Bir az düşündükden sonra qonşularını çağırdı. Hamı eline bir bel alaraq, dostcasına quyuya torpaq atmağa başladılar. Uzunqulaq meselenin ne yerde olduğunu anladı ve daha da yanıqlı, hem de daha berkden anqırmağa başladı! İnsanların uzunqulağa yazığı gelirdi, buna göre de onu daha da tez bastırmağa çalışırdılar.

Lakin, bir müddet sonra uzunqulaq susdu. Yiyesi quyuya baxdıqda, növbeti menzerenin şahidi oldu. Uzunqulağın küreyine her defe torpaq parçası düşerken o, silkelenir ve ayaqları ile [torpaq parçalarını] basıb ezirdi. Bir müddet sonra hamının teeccübüne sebeb olacaq terzde, artıq yuxarıya çatıb, quyudan bayıra tullanmışdı!...bu heyvanlarin timsalinda insanlara hesr edilmiw ehvalatdir..yeqin oxuyan her kes bawa duwdu ne mena kesb etdiyini ...


Şerhler:
aradaSIRADA [OFF] (07.05.2013 / 01:15)
twkr
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6784 / 1463