canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
INTERNETDE TANIW OLMAQ VE BUNDA MEQSED

Sual:
Evlilik meqsedi ile qarşı terefi daha yaxşı tanımaq üçün telefonla mehdud qalmaq şerti ile, namehrem biri ile telefon vasitesile elaqe yaratmaq caizdirmi? Eyni şekilde yaxın bir gelecekde evlenecek olan qız ve oğlanın telefonla görüşmelerinde bir problem vardırmı?

Cavab:
Eger bu görüş, izdivac (evlenmek) meqsedi ile sırf tanış olmaqdan ibaretse, şeri ve dini hudutlara riayet etmek şerti ile, bu tanışlıq danışması reallaşdırıla biler. Ancaq cinsi instinktleri eks etdiren cümlelerin qarşılıqlı danışılması kimi haram işlere düşülerek çirklenmemeke diqqet etmek lazımdır. Elbette bu meselede her ne qeder ehtiyatlı davranılsa o qeder yaxşıdır. Bu cür elaqeler olduqca sarsıdıcı ve tehlükelidir.

Dul qız ve oğlan, kebinleri kesilmeyene qeder bir-birlerine namehrem hökmündedir. Nişanlılığın ve beli demenin dini baxımdan bir deyeri yoxdur. Ehemiyyetli olan kebinin kesilmesidir. Bu meselede nigerançılıq keçirtmemek ve günaha düşmemek üçün (bir-birlerine gedib gelmeleri, telefonla danışıqları ... üçün) en uyğun yol atanın ve ya böyük babanın (eger heyatda olsalar) icazesi ile daimi ve ya müveqqeti bir nikah oxumaqdır. Bundan başqa aralarındakı yazışmalar (mektub, mesaj) ve ya telefon danışıqları (görüntülü, sesli) namehrem keslerin görüşmelerindeki kimidirse (yeni şeri qaydalara riayet olunursa) bir qorxusu yoxdur, ancaq eger bu cür görüşlerde namehrem keslerin bir-birleriyle danışması kimi mövzular ve başqa terzde olsa (meselen cinsi lezzete sebeb olan danışıqlar) bu cür görüşler haramdır ve caiz deyil......kimin ne suali olsa werh yazsin INWEALLAH


Şerhler:
Op_op_op [OFF] (06.05.2013 / 15:21)
hamizi bir bezin qiragidi
ESQSIZHEYAT [OFF] (06.05.2013 / 09:23)
cox sagolun twk deyerli cumlelercun
Kamalrt [OFF] (06.05.2013 / 05:32)
Ne gozel yazmisiniz.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6784 / 1469