canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sürme,lak çekilmiş halda destemaz ve ya qüsl almaq

Destemaz ve qüsl alarken, destemaz ve qüsl üzvlerinde suyun deriye çatmağına mane olacaq bir şey olmamalıdır. Buna göre de, eger sürme tekce gözün iç terefine çekilerse, qüsl ve destemazın düzgünlüyüne heç bir zerer yetirmir. Amma eger, gözün etrafına, yaxud qaşın yerine çekilse, bu zaman baxmaq lazımdır ki, onun cermi (maddesi) vardırmı, suyun destemaz ve ya qüsl üzvlerine çatmağına mane olur, ya yox?

Bu meselenin feqihler arasında ixtilaflı olmadığını nezere almaqla, sizin nezer ve diqqetinizi Ayetullah Behcetin fetvasına celb edirik: “Eger sürme yağlı olsa, bele ki, camaat arasında (suyun deriye çatmasına) manee sayılsa, gözün daxiline yox, xaric terefine çekilse, hemçinin, insan bunun qüsldan evvel hemin yerlerde olduğuna yeqin etse, gerek (onu temizledikden sonra) yeniden qüsl alsın.” (Behcet Mehemmed Teqi, “İstiftaatlar”, 1-ci cild, seh. 232, Ayetullah-uzma Behcetin defterxanasının neşriyyatı, Qum, birinci çap, 1428-ci qemeri il)

Ümumiyyetle destemaz ve qüsl zamanı suyun deriye çatması hessas bir meseledir. Buna göre de, destemaz ve ya qüsl almamışdan evvel suyun deriye tam çatmasına manee töredecek her bir şeyi aradan qaldırmalı ve bunlara qarşı diqqetli olmalıyıq.

Allah ibadet ve itaetlerinizi qebul etsin!


Şerhler:
*yalanlar [OFF] (05.05.2013 / 23:12)
cox sagolun Allah sizden razi olsun....
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6784 / 1458