canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Anasiz atasiz dunyaya gelen 6varlig

Bir gun Hz.Muhemmed eleyhussılama bele bir sual verirler.Ya Peygımber!Deyin gorek hansı mexluqlar ve neler anası ve atası olmadan dunyaya gelib?
-Peygember(savs) bu suala bele cavab verdi:
-Bu dunyada ata ve anası olmadan dunyaya gelen altı mexluq var.
Bunlardan birincisi Adem Peygemberdir...Allah Taala onu torpaqdan xelq ederek,xemirini ozu yogurmuşdur.Yaratdıgı cansız bedenine ruh eta etmişdir.
İkinci ata ve anası olmayan mexluq Hevvadır.Adem Peygember tenhalıqdan sıxılır ve Rebbimiz ona bir yoldaş yaradır.Cebraile emr edir ki,Ademin sol qabırgasını cıxarsın.Hemen qabırgaya ruh,nefes vererek onu Adem eleyhisalama heyat yoldaşı qerar verir.
Ücuncu Salah Peygemberin devesidir. Saleh Peygember oz xelqne şukr etmeyi,bir olan Allaha ibadet etmeyi teblig ederdi.Lakin qovmu bunun muqabilinde Saleh Peygemberden bir mocuze isteyirler.Onlar dediler:-Eyer sen bize o uzaqda gorunen daşın icerisinden bir deve cıxart ve odeve bogaz olsun ve de bizim gozumuzun qarşısında deve dogsun...Saleh Peygembır Allahın qarşısında diz cokub namaz qılır ve Rebbinden bu dinsizlerin isteyinin yerine yetirilmezini dileyir.Uca Rebbi Salehin duasını eşidir ve hamının gozu qarşısında Qayanın icerisinden bogaz deve cıxarır.Deve hamının gozu qarşısında dogur.Lakin o dinsizler bunu Saleh Peygemberin bir sehr elediyini soyleyib Allaha qarşı cıxırlar.
Dorduncu İbrahim ve İsmail Peygembere endirilen qocdur.Bu hemin qocdur ki,dovrumuze qeder bu hadiseni Qurban bayramı kimi qeyd edirik.
Beşinci ata ve anası olmayan mexluq Musa Peygemberin esasıdır.Azgınlaşmış Firona qarşı Allah Taala Musanin esasına can verdi ve onu yetmiş ayaqlı ejdahaya dondedi.O da ,sehirbazların duzeltdiklerinin hamısını uddu.
Altıncı.Kafirler İsa Peygembere iman getirmirdiler.Bunun ucn ondan ele bir varlıq yaratmasını isteyirdiler ki,yalnız onu yaratdigi halda ona iman getireceklerini iddia etmişdiler.Yaratdıgı mexluq ele olmalı idi ki,o,qara golden yaranmalı,tuku ve leleyi olmayan,lakin quş kimi uca bilen,dişleri olan ve


[1] 2 >>

Şerhler:
Almiya [OFF] (10.05.2013 / 12:51)
maraqliydi.
*-=ReSpEcT_BoY=-* [OFF] (09.05.2013 / 22:33)
maraqli idi
Minare67 [OFF] (09.05.2013 / 22:28)
Allah razi olsun bacim
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6784 / 1454