canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Cehennem ehlinin nale çekdiyi 4 derd

Deyerler.org: “Günahkarların halını; (Onlara üz tutaraq soruşarlar:) «Sizi Cehenneme daxil eden nedir?» Deyerler: «Biz namaz qılanlardan deyildik. Feqire ve yoxsula team vermezdik. Batil ehli ile birlikde (bihude işlere ve söhbetlere) dalardıq. Ceza gününü tekzib ve inkar ederdik. Ölüm bizi yaxalayana qeder». (“Muddessir” 41-47).

Cehennem ehli 4 şeye göre nale çeker.

1. Namaza diqqet etmediklerine göre.

Yuxarıdakı ayelerden bele başa düşmek olur ki, behişt ehli ile cehenem ehli heç de bir-birinden uzaqda olmayacaqdır. Çünki onlar bir-birinin halından xeberdar olacaqlar. Bu ayeden göründüyü kimi, onlar bir-biri ile söhbet ederler. Behişt ehli onlardan soruşur ki, nece oldu ki, İlahi rehmet onlara şamil olmur. Cehennem ehli ilk amil kimi namaza diqqet etmediklerini söyleyirler. Yeni, biz namaz ehli deyildik. Bu yolla namazın ne qeder belanı uzaqlaşdırdığını görmek olar. Çünki eger namaz qılsaydılar ve Allahı yada salsaydılar, qeflete düşmezdiler.

İmam Sadiq (e) buyurur: “O zaman ki, bende vaxtında namaza durarsa, ona nezaret ederse, ağ nur parçası kimi yuxarı qalxar ve deyer: “Seni meni hifz etdin, Allah da seni hifz etsin”. Ancaq o zaman ki, namazını vaxtında qılmaz, ona nezaret etmezse, o namaz qara leke halına düşer ve deyer: “Meni zay etdin, Allah da seni zay etsin””.



2. Yoxsullara el tutmamaq.

Cehennem ehlinin ikinici nalesi yoxsula el tutmamağa göre olar. O kes ki, Allahı yada salmır, bendeleri nece yada salsın ki? Hezret Peyğember (s) buyurur: “Qiyamet diyarı başdan-başa (isti) ateşdendir. Möminin kölgesinden başqa. Bele ki, sedeqesi ona kölge salar”.



3. Batil insanlarla oturub-durmaq.

Çox teessüf ki, müasir cemiyyetde batil insanların sayı artmaqdadır ve cavanların bir çoxu da agahsızlıq üzünden onlara meyl edirler.

Hezret Peyğember (s) buyurur: “O kesin ki, Allaha ve Qiyamet gününe imanı var, kafirle qardaş olmamalıdır. O kes ki, kafirle qardaşlıq eder, kafir olar”.



4. Meaddan qefletde olmaq ve ölümü


[1] 2 >>

Şerhler:
kuseyen-91 [OFF] (23.05.2013 / 09:53)
Aminn
M-e-D-u-Z-a [OFF] (12.05.2013 / 21:28)
Amin
[Ulker] [OFF] (11.05.2013 / 18:55)
Halaldi insALLAH bu sözlerden bir netice cixardan olar...!amin
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6784 / 1376