canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dunyanin en bahali yemekleri

Dondurma

Dünyanın en bahalı desertini Nyo-Yorkun «Serendipity 3» restoranında verilir. Qızıl ve almazlarla bezedilmiş qabda masaya verilen, içinde yemeli qızıl parçaları olan dondurma bu restoranda 25 min dollar deyerindedir. Yeri gelmişken, dondurmanı yeyen müşteri bezedilmiş bahalı qabı özü ile apara biler.


Et

Dünyanın en bahalı eti — Vagiu yapon ineklerinin «mermeri» adlandırılan eti sayılır. Yüzilliklerdir ki, bu inekleri yaponiyada xüsusi qayda ile besleyirler. Onlara en yaxşı ot verilir, derileri sake (yapon arağı) ile silinir. İneklere su evezine hetta pive bele verilir. Bu ineklerin 200 qr eti Avropada 100 dollardan aşağı satılmır.


Kofe
Dünyanın en bahalı qehvesi «Kopi Luwak»dır. İndoneziyalıların dilinde kopi — qehve demekdir. Luwak ise kiçik ölçülü yerli yırtıcı heyvandır. Yırtıcı olmağına baxmayaraq, o kofe ağacının meyvelerini de çox xoşlayır. Bu meyvelerin bezileri ise heyvanın medesinde hezm olunmadan bağırsaq sisteminde xüsusi organik birleşmelerin tesirine meruz qalır… Bu qehve növünü seven insanlar emin edirler ki, bu prossesi keçen qehve tekrarolunmaz dad ve tam alır. Luwakın kömeyi ile «istehsal olunan» bu qehvenin kilosu 300-400 dollar deyerindedir.


Çay
Dünyanın en bahalı çayı Daxunpao adlanır. Bizim dilde bu «Böyük qırmızı xelet» demekdir. Bu çay cemi altı çay kolunun yarpaqlarından istehsal olunur. Hemin kollar ise yalnız Tensin monastırının yaxınlığında bitir. Bu kolların yaşı 350 ile yaxındır. Her il burada yalnız 500 qram çay yarpağı yığılırdı. Hazır mehsulun 1 kiloqramının qiymeti ise 685 min dollar idi. 2006-cı ilde bütün satılmayan mehsul Çinin Milli çay muzeyine hediyye edildi. Bu çay yarpaqlarının yığılmasına ise qadağa qoyuldu. Artıq bu çayın dadından heç kim hezz ala bilmez.

Su
Ve nehayet dünyanın en bahalı içmeli suyu — «Kona Nigari». Hemin su ne artezian quyulardan, ne de dağ başındakı buzlaqlardan istehsal olunur.O Havay adaları yaxınlığındakı yerden, okean dibinden çıxarılır. Hemin deniz suyu


[1] 2 >>

Şerhler:
_ELYA_ [OFF] (14.05.2013 / 16:23)
Can mene hecne olmuyube hekayeler oxuyuan vaxtlar bele meqaleler oxumaga hevesim olmur onun ucun ele dedim
Yaz_gulu [OFF] (14.05.2013 / 16:18)
Elya nolubdu sene?
_ELYA_ [OFF] (14.05.2013 / 14:46)
Eh hec hevesim yoxdu yeni meqaleleri oxumaga belke 1-2 aydan sonra oxuyub wer yazdim.
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7057 / 1341