canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
TELEFONUN ZERERİ VE XEYRİ

Telefon faydali ixtiralardan ve yeni dövrün ehtiyaclarını ödeyen vasitelerden biridir. O, vaxtı çoxaldır, mesafeni ise azaldır. Artıq müasir dövrde telefon vasitesi ile bütün istiqametlerle elaqe saxlamaq mümkündür. Telefondan namaza oyatmaq, dini sual vermek, fitva ve meslehet almaq, xeyirxah insanlara destek vermek ve qohumluq elaqelerini genişletmek kimi saleh emeller etmek üçün istifade etmek mümkündür. Bu baxımdan telefonun faydalı xüsusiyyetleri çoxdur.

Lakin, eyni zamanda telefon bir çox günahların yaranmasına vesiledir. Neçe-neçe aileler bu qurğunun yalnış istifadesi neticesinde dağılmış, evin sakinleri ise peren-peren düşmüşler. Telefonun çox asanlıqla yalnış istiqametde istifadesi fitneni eve bayırdan en tez getiren vasitedir.
Onun yalnış istiqametde istifadesi:
1.Onun vasitesi ile qarşılıqlı konfliktler artır.
2.Qadın yad kişi ile tanış olur. Elaqeleri genişlenir. Allahın tövbe yoluna hidayet etdiyi bir genc deyir ki, az-az ola biler ki, oğlan bir qızla telefonda tanış olsun, amma görüşmesin. Görüşenden sonra da aralarında olan haram münasibet get-gede inkişaf edir.
3.Erin arvada, arvadın da erine xeyanetine, övladların valideynlerine asiliyine sebeb olur.
4.Qelbin paslanmasına ve Allahı zikrden uzaqlaşmağa sebeb olan faydasız söhbetler vaxtı heder yere aparır. Xüsusile de bu hal qadınlar arasında daha çox yayılmışdır.
Telefon problemlerinin helli:
1.Ondan yalnış istiqametlerde istifade edenlere tövsiye vermek.
2.Danışıq zamanı şübheli xeber eşitdikde Allahın kitabına müraciet etmek lazımdır ki, fitne yaranmasın. Allah taala buyurur ki, aydınlaşdırın!
3.Islam terbiyesi bu cihazın doğru istiqametde istifade edilmesine zamindir.
4.Eger bu cihazın istifadesi bir evde xeyrinden çox ziyan getirirse ve bunun qarşısını başqa yolla almaq mümkün deyilse, onu evden uzaqlaşdırmaq daha yaxşı olardı.

Mehemmed Saleh el-Müncid


Şerhler:
sevgiaxtaran [OFF] (20.03.2015 / 01:46)
Allah sizden razi olsun
*yalanlar [OFF] (15.05.2013 / 16:43)
hee düzde indi 21 esirdi ve bu esirde de cox problemleri telefon yaradir.......sözlernizde heqiqet var tewekkür
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6789 / 1265