canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
GÜNAHLARA BİGANELİYİN TEHLÜKESİ

Allah mene ve sene merhemet elesin, möhterem oxucu, bil ki, izzet ve celal sahibi Allah öz bendelerine tam semimiyyetle tövbeni vacib bilmiş ve buyurur: “Siz ey iman getirmişler! Allaha tam semimiyyetle tövbe edin!” (et-Tehrim, 8).

Keramet sahibi olan katibler yazını başlayana qeder Allah-teala bize tövbe üçün möhlet verir. Peyğember (s.a.v.) buyurur: “Sol terefindeki melek qelemi qaldırıb altı saat (Çox güman ki, bu halda melum astronomik saat nezerde tutulur ki, bu bir gece ve ya gündüz qederdir.) xeta eden müselman bende üçün elinde saxlayır. Bende peşman olub bağışlanma dilese, o, qelemi kenara qoyur. Eks halda her bir hadiseni qeleme alır”(Et-Teberani “el-Kebir”, el-Beyheqqi “Şüabül İman” ve el-Elbani “Silsiletül ehadis sehihe” 1209.)

Yazıdan sonra ecel çatana qeder de yeni bir möhlet verilir.
Bu gün adamların çoxunun faciesi bundadır ki, onlar tekebbür gösterib Allahdan bağışlanma istemirler, gece-gündüz müxtelif növ günahlara yol verirler. Onlardan bezileri öz günahlarını kiçiltmek belasına düçar olurlar. Görürsen ki, biri özlüyünde kiçik günahlara nifret etse de deyir: “Bir baxış, yaxud qadınla (Bu halda ecnebi dedikde mehrem olmayanlar nezerde tutulur.) elle görüşmeyin ne zereri ola biler?”.


Bunlar curnallarda ve kino-filmlerde gözlerini na-mehremlere dikir, bezileri bu işin haram edildiyini bile-bile ona yol verir.
Bu ne qeder pis bir işdir? Bu günah böyükdür, yoxsa kiçik? Bele bir hadisenin şahidi olsan, onları İmam el-Buxarinin (Allah rehmet elesin) “Sehih” eserinden götürülmüş iki deyimin mezmunu ile müqayise et:
1) Enes (Allah ondan razı olsun!) demişdir: “Siz bilmelisiniz ki, emeller sizin gözünüzde tükden de incedirler. Allah peyğemberinin (s.a.v.) dövründe biz onların getire bileceyi aqibeti hesaba alırdıq”.

2) İbn Mesud (Allah ondan razı olsun!) demişdir: “Mömin öz günahlarını ele görür ki, ele bil o, dağın altında onun uçulacağından qorxa-qorxa oturmuşdur. Abırsız günahkar üçünse günahları bir milçek kimidir, burnunun ucundan


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6789 / 1285