canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
namazın ne zaman sesli ne zamannsesiz olması

Resulullahın (SallAllahu Eleyhi ve Sellem) Sübh namazı:
Ebu Hureyre (radıyAllahu anhu) bele dedi:
"Her namazda qiraet vardır. Resulullah (SallAllahu Eleyhi ve Sellem) qiraetini açıqdan edib bize eşitdirdiyi namazları biz de size eşitdiririk. Resulullah (SallAllahu Eleyhi ve Sellem) qiraetini gizli edib bize eşitdirmediyi namazlarda biz de size eşitdirmirik gizleyirik(sessiz qılırıq) ..."

Buxari 773, Müslim 396/43, Ebu Avan 2/125, Ebu Davud 797, Nesai 969, İbni Huzeyme 547, İbni Hibban 1853, Abdurrezzaq 2743, Humeyd 990, Beyhaki 2/40, Ehmed 2/258


SÜBH ( FECR ) NAMAZI

Peyğember –sellallahu aleyhi ve alihi ve sellem- çox zaman Quranın son yeddi uzun suresini ( « Qaf»dan başlayaraq) oxuyardı.
Bezen de «el-Vaqie» ni (56:49) ve bu növ sureleri iki ruketde oxuyardı ( Ehmed, İbn Xuzeyme ve el-Hakim. Sehih hedisdir).
Bezen ise «Qaf. Val-Quranul – mecid» (50:45) ve başqa bu kimi sureleri birinci iki rıketde oxuyardı (el-Buxarı ve Müslim). Hemçinin qısa sureleri (meselen, «et-Tekvir») oxuyardı (Müslim ve Ebu Davud).
Bir defe iki rüketde bütövlükde « ez-Zilzal»ı ( 99:8) oxudu. Hetta revayetçi teeccüble demişdir: « Bilmirem, Resulullah buna unudaraq ve ya bilerekden yol verdi» ( Ebu Davub ve el-Beyheqi. Sehih hedisdir).
«Bir defe seferde «el-Feleq» (113:5) ve «en-Nas» (114:6) surelerini oxumuşdur» (Ebu Davud, İbn Xuzeyme, İbn Bişran, İbn Ebu Şeybe ve el-Hakim. Sehih hedisdir).
Peyğember –sellallahu aleyhi ve alihi ve sellem- Uqbe bin Amire – radıyallahu anhu- demişdir: «Öz namazında iki sığınacaq dile. Dilediyin bir sığınacaq her ikisi kimidir» (Ebu Davud ve Ehmed. Sehih hedisdir).
«Bezen bundan qat-qat artıq sayda aye oxuyardı. Bele ki, altmış ve daha çox sayda aye oxuyardı» ( el-Buxarı ve Müslim).
Bezi revayetçiler demişler: «Bilmirik bunu o, iki rüketin birinde, yoxsa her ikisinde ederdi». Bezen «er-Rum» (30:60), bezen ise «Yasin» (36:83) surelerini oxuyardı (en-Nesai, Ehmed ve el-Bezzar. Etibarlı ve sehih hedisdir).
Bir defe « sübh namazını


[1] 2 >>

Şerhler:
mexviratura [OFF] (19.05.2013 / 12:32)
Allah razi olsun exii
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6789 / 1291