canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İnsan sevdiyi ile beraber dirilecek

İnsan sevdiyi ile beraber dirilecek
Elif diqqetle oxuduğu kitabı yavaşca yere qoydu. Son oxuduğunu daha yaxşı anlaya bilmek üçün gözlerini bir yere dikmiş, hereketsiz bir şekilde düşünürdü. Uzun müddet bu şekilde düşündükden sonra süretle kitabı götürdü, son oxuduğu yeri diqqetle bir daha oxudu. Her oxuduğunda üzü bir az daha asılır, yaxşıca anlamağa çalışırdı.

"İnsan sevdiyi ile birge dirilecek".

Bu hedisi oxuduqdan sonra sevdiklerini ve sevmediklerini bir daha nezerden keçirmek lazım olduğunu düşündü. Davamlı bir yerde olduğu insanlarla, qonşularıyla, qohumlarıyla, qan bağı olanlarla ve ya her hansı şeklide ticari elaqesi olanlarla da deyil, sevdikleriyle birlikde dirilmek. Sonra başqa bir hedisi xatırladı.

"Allah üçün sevin ve Allah üçün nifret edin".

Bu iki hedisi bir yerde düşündüyü zaman her şey beyninde bir az da şekil almağa başladı.

"Allah üçün sevdiklerimizle­ birlikde dirileceyik" deye qelbinden keçirdi. Özünün ve etrafındakı insanların sevdiklerini ve sevme sebeblerini bir-bir fikirleşdi. Sevdiyi insanlar kimler idi ve niye sevirdi onları?

Axşamkı xeberlerde gördüyü bir hadise geldi ağlına. Bir pop ulduz onu seyr etmeye gelen genclerin arasında idi ve bir aparıcı onlara yaxınlaşaraq soruşdu:

- Sehnedeki müğenni üçün ne fikirleşirsiniz­? Onu çoxmu sevirsiniz?

Hamı bir ağızdan:

- Sevmek ne sözdür, biz ona heyranıq. Onun üçün ölerik - dedi.

Onların cavablarını düşündü. Heyran olmaq ve yolunda ölmek - bunlar beşer üçün edile bilmeyecek şeyler idi. Yaradan üçün deyilmesi lazım olan bu sözler bir beşer üçün serf edilmişdi.

Ağlına üst qatdakı qonşunun 10 yaşındakı oğlu geldi. Otağının divarları terefdarı olduğu komandanın futbolçularının­ şekilleriyle dolu idi. Heç bir ayeni, heç bir peyğemberi ve sevgililer sevgilisinin heyatından heç bir cümle bilmeyen bu uşaq futbolçuların atdığı qoldan tutmuş, transferlerine ve şexsi heyatlarına qeder her şeyi bilirdi. O da bu futbolçuları çox sevdiyini söyleyirdi. Onun


[1] 2 >>

Şerhler:
EMIL__EMIL [OFF] (02.06.2013 / 11:07)
ALLAH razi olsun
[Ulker] [OFF] (20.05.2013 / 16:27)
Allah razi olsun,sizinda yoluvuz aciq olsun.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6792 / 1102