canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
“Hezreti-Fatime(s.e)-nümune bir qadın.

Melek simasında insan

Ve ya insan simasında melek idi ki,üluhiyyet barigahından insanlar yurduna ayaq basdı... Semanın paklığını,sefasını göstermek üçün; öz vücudunda Allahın cennetini göstermek üçün; cennetin bütün gözelliklerini öz heyatında resm etmek üçün; insanlara fezilet ve, temizliyin bedii tesvirini nişan vermek üçün.Kamilleşmiş insanın gözel bir nümunesi idi.
Qadınlar o qara günlerde qara günlü idiler,Şexsiyyetsiz idiler.Qadın heyatının istiqametini ve qadın haqqında ictimai düşünceni deyişdirmek üçün güclü bir ruh lazım gelirdi.Qadın öz şexsiyyetini yeniden elde etmeli ve öz insani haqlarına malik olmalıdır ve eyni halda teqva , paklıq ve necabet yolundan çıxmamal ve özüne mexsus vezifeleri unutmamalıdır.
O gün qadın heyatı tarixinde bir dönüş nöqtesi,qaranlıq keçmişi parlaq gelecekden ayıran nöqte idi.Bu parlaq gelecekde qadın da keçmiş qaranlıqlarından ve haqqında görülen haqsızlıqlardan ayrılıb fiziki ve psixoloji quruluşuna uyğun biçimde danılmaz haqlarından yararlanmalıdır ve diri,işgüzar bir hüceyre kimi tebietin müeyyen etdiyi yeni ve iftixarlı yol ile getmelidir.
Her terefli bir inqilab baş vermişdi.Bu inqilab yavaş-yavaş insan heyatının bütün sahelerini ehate etmekde idi.Beyinlerden başladı, sapqınlıqlarını, bütlerini vı bütün çirkin cehetlerini temizledi.Sonra heyata yetişerek zülme esaslanan bütün münasibetleri deyişdirdi.Bu işlerin hamısı islam ve Peyğember(s)-in qadir eli ile müveffeqiyyetle heyata keçirildi.Artıq, islamın inqilabçı düşüncelerini qadın haqqında heyata keçirmek sırası gelib çatmışdı.Artıq, qadınların gözü önünde gözel bir menzere çekilmli idi.
Hemin menzere qadına şexsiyyet, teqva ve necabet dersi ve kiriltmeden qol-qanad vermeli idi.Bu böyük ve tarixi vezife onun öhdesine qoyulmuşdu; Fatime “selamullahi eleyha”-nın öhdesine.


Tevellüd (doğum)

Meşhur revayete göre , Hezreti Fatime(e) ikinci ve ya beşinci hicri ilin cemadiüssani ayının 20-si, cüme gününde dünyaya göz


[1] 2 3 ... 11 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6791 / 866