canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
AİLE SEADETİNE NECE NAİL OLAQ?

MÜELLİF: AYETULLAH HÜSEYN MEZAHİRİ




BİSMİLLAHİR-REHMANİR-REHİM

GİRİŞ

Allah-Taalaya edilen hemd ve şükür, Onun elçisine, haqq İmamlara ve İslam şehidlerinin parlaq ruhlarına salamdan sonra xatırlatmaq yerine düşerdi ki, elinizdeki kitab Ayetullah Hüseyn Mezahirinin 19 exlaq meclisinde toplandıqdan sonra böyük ustadın nezareti altında çapa hazırlanmışdır.
Kitabda çox mühüm ve esas meselelerden biri sayılan “İslamda aile exlaqı” mövzusunda qısa ve yığcam suretde toxunulmuş, şerif aye ve hedislerden yerindece istifade olunaraq ibretamiz söhbet ve hekayeler şirin ve aydın bir dille qeleme alınmışdır.
Elece de aile mes`uliyyetlerinin növü, kişi ve qadın ferqinin felsefesi, er-arvad ve övladın qarşılıqlı vezifesi, dostluq ve mehribanlığın ailedeki müsbet te`siri, övlad terbiyesinde nevazişin rolu, leyaqetli qadın xüsusiyyetlerinin Qur`an ve Me`sum İmamların terefinden qiymetlendirilmesi, qadını nesihet etmeyin ve aile ixtilaflarının hell olunma qaydaları, problemlerin yaranma sebebleri, amilleri, müqeddes İslam şerieti baxımından aile qurmağın ehemiyyeti, valideynin uşaqlara te`siri, aile mühitinde maddi ve me`nevi işlerin yüngül tutulması, kişi ve qadının bir-birini efv edib bağışlaması, övlad terbiyesi, gelecekde övladın şexsiyyetine te`sir edecek maddi ve me`nevi amillerin sebebi ve s. kimi bir çox faydalı mövzularla qarşılaşacaqsınız.

BÜTÜN ALEM ZERRECİKLERİ MES`ULİYYETE MALİKDİR

Qelb (besiret) gözü ile varlıq dünyasına nezer salsaq maddi ve qeyri-maddi (mücerred) eşyaların ayrı-ayrılıqda müxtelif vezife daşıdıqlarının şahidi olarıq. Dünyada mes`uliyyet yükünü çiynine almamış ve ixtiyarına vezife qoyulmamış bir şey tapmaq qeyri-mümkündür. Meselen, elektronun proton etrafındakı hereketi müeyyen nezm ve sür`et üzre olmalıdır.
Yerin Güneş etrafına fırlanması mexsus keyfiyyet ve kemiyyetle olmalı ve bu vezifeni müeyyen nezm ve sür`etle yerine yetirmelidir ki, bu nizamdan heç vaxt (bele ki, 160 növ mes`uliyyet (hereket) onun üçün sübut olmuşdur)


[1] 2 3 ... 11 >>

Şerhler:
-Zema- [OFF] (04.06.2013 / 17:28)
Cox sagolun twk
-Zema- [OFF] (04.06.2013 / 17:27)
Cox sagolun twk
Elhemdulillah الله [OFF] (03.06.2013 / 22:01)
Cox sagol Allah razi olsun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6791 / 882