canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Emirel-mö`mininin yetmiş fezileti var ki, sehabele

◘“Mekhul” revayet edir ki, bir gün hezret Emirelmö`minin Eli (e) bele buyurdu: “Peyğemberin (s) en yaxın dostları bilirler ki, öz aralarında menim feziletlerime çata bilecek bir kes yoxdur ve mene yetmiş fezilet mexsusdur ki, bu meselede heç kes mene şerik deyil.” Erz etdim: “Ey Emirelmö`minin (e), meni onlardan agah edin.” Buyurdu: “Hemin feziletler bunlardır:
1. Bir göz qırpımı miqdarında da olsa heç vaxt Allaha şerik qoşmamış, Lat ve Üzzaya (Büt adları - red.) sitayiş etmemişem.
2. Heç vaxt şerab içmemişem.
3. Allahın Resulu (s) körpe iken meni atamdan alıb özünün hemsüfresi, hemdemi, hemsöhbeti edib.
4. Men bütün kişilerden qabaq İslamı qebul etdim.
5. Hezret Peyğember (s) mene buyurub: ”Ey Eli! Senin mene olan nisbetin Harunun Musaya olan nisbeti kimidir. Ferq yalnız bundan ibaretdir ki, menden sonra peyğember gelmeyecek.
6. Men Peyğemberden (s) ayrılan axırıncı kesem ve onun mübarek bedenini de aramgahına (mezar – red.) men qoydum.
7. Hezret Resul (s) hicret etdiyi gece öz yatağında meni yatırtdı ve ebasını menim üzerime atdı. Müşrikler eve hücum eden zaman meni Mehemmed (s) zenn edib oyatdılar. Mene dediler: “Dostun hara gedib? Dedim: “İş dalınca gedib.” Dediler: “Eger o qaçsaydı, bu da onunla qaçardı.”
8. Hezret Resul (s) mene min bab elm öyretdi ki, her bir babdan da min bab açılır. Bunu menden başqa heç kese öyretmeyib.
9. Hezret Resul (s) mene deyib : “Ey Eli! Qiyamet günü menim minberim bütün peyğemberlerin minberinden yuxarı, senin minberinse bütün vesilerin minberinden üstün olacaq.”
10. Hezret Resuldan (s) eşitdim ki, bele buyurdu: “Ey Eli! Qiyamet günü mene eta olunacaq her bir şeyden sene de eta edecekler.”
11. Hezret Resuldan (s) eşitdim ki, bele buyurdu: “Ey Eli! Sen menim qardaşımsan, men de senin. Behişte daxil olana qeder senin elin menim elimde olacaq.”
12. Allahın Peyğemberinden (s) eşitdim ki, bele buyurdu: “Ey Eli! Senin ümmetimden ötrü meselin Nuhun gemisi kimidir. Ona minen her kes nicat tapar ve ondan uzaqlaşan da


[1] 2 3 ... 12 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6791 / 1021