canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ibretamiz Qadının erine itaeti

Ensardan olan bir kes sefere çıxmaq istediyi zaman öz xanımına: “Men seferden qayıtmadıqca evden çöle çıxmağa haqqın yoxdur” dedi. Qadın, eri sefere çıxdıqdan sonra atasının xestelendiyini eşitdi.
Bu zaman bir qadın vasitesiyle Peyğembere (s) bele bir xeber gönderdi: “Erim sefere çıxmışdır. Sefere çıxdığı zaman “men eve qayıtmadıqca evden çöle çıxma” deye emr etdi. İndi atamın çox ağır bir şekilde xestelendiyini eşitdim. İcaze verin gedim ona baş çekim.”

Peyğember (s) cavab olaraq bele buyurdu: “Evinde otur ve erine itaet et.”

Belece aradan bir neçe gün keçdi. Qadın atasının xesteliyinin daha da ağırlaşdığını eşitdi. İkinci defe yene de Peyğembere (s): “Ey Alllahın Resulu, icaze verin atamın ziyaretine gedim” deye xeber gönderdi.

Peyğember (s): “Xeyir, evinde oturaraq erinin sözüne itaet et” deye cavab verdi.

Qadın bir müddetden sonar atasının öldüyünü eşitdi. Üçüncü defe yene bir kes vasitesiyle Peyğembere (s) bele bir xeber gönderdi: “Ey Allahın Resulu, icaze ver atamın yas merasimine qatılım, ona namaz qılım.”

Peyğember (s) bu defe yene icaze vermeyerek “Evinde otur ve erine itaet et.” deye buyurdu.

Qadının atası defn edildikden sonra Peyğember (s) bir kesi o qadının yanına göndererek ona: “Erine itaet etdiyinden dolayı, Allahu-teala senin ve atavın günahlarını bağışladı.” deyilmesini buyurdu…”


Şerhler:
Elhemdulillah الله [OFF] (09.06.2013 / 16:19)
Haqq hesab gunu hami sorgu suala cekilecek.inşAllah Allah axiretimizi xeyirli etsin.zovce ne qeder oz erine itaet etse o qeder Allah dergahinda savabi olar.
*Canim*xaxa [OFF] (09.06.2013 / 15:44)
Cox sag olun,indi bu emellere kim rayet edir,ay qardawim,Allahini taniyan bu emre tabe olar,
Elhemdulillah الله [OFF] (08.06.2013 / 17:27)
beli.Qigilcim qardashim sende ele men dediyimin ustune geldin cixdin.tebiiki qadin halalligin evden kocende alir tebiiki.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6791 / 1006