canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlar haqqında maraqlı faktlar ..

* Koreyada uşaq ananın betninde olduğu doqquz ayı yaşının üzerine elave edirler. Buna göre hemişe koreya uşaqları senedler üzre başqa ölkelerde ki, hemyaşıdlarından bir il böyük olurlar herçend fiziki cehetden heç bir ferq yoxdur.

* "Vuruşma üçün oğlan" ifadesi İngiltereden gelib. 15-18 esrlerde burada şahzade varislerini terbiye edirdiler ve günahlar üçün onların özlerini deyilde (kral adamlarını vurmaq ciddi qadağan edilirdi) onlarla birlikde terbiye olunan xüsusi oğlanları cezalandırırdılar. Tecrübe gösterirdi ki, bele ceza çox effektivli idi: çünki adeten şahzadeye vuruşma üçün oğlandan başqa heç kimle oynamağa icaze verilmirdi ve belelikle uşaqlarda sıx emosional elaqe qurulurdu.

* 17-ci esrde Lyudovik XIV öz oğulunun terbiyesine qayğı göstermeye qerar verir ve ferman verir ki, edebsizliklerden temizlenmiş ve uşaq götürmesine uyğunlaşdırılmış roma ve yunan klasshikasının tedris kitabxanası hazırlansın. Kitablar o qeder çox idi ki, iş 28 il sonra qurtardı ve hemin vaxt artıq onun oğluna bu kitablar lazım deyildi.

* "Kirpiyede aydındır" ifadesi istedadlı uşaqlar üçün sovet uşaq evlerinin sayesinde meşhur oldu. Qeyri-standart proqram üzre meşğuliyyet tecrübesine artıq malik olan uşaqlar A,B,V,Q,D siniflerde oxuyurdular ve yeniler üçün E,J,İ sinifleri müeyyen edilmişdi. Öz üstünlüyünü hiss ederek, daha çox tecrübeli uşaqlar yenileri "kirpi" adlandırırdılar ve onlara sataşırdılar: "bu kirpiyede aydındır"

* Son illere ABŞ-da uşaqlara meşhur brendlerin şerefine adlar verilmeye başladı. Belece qızları tez-tez "Şanel" ve "Armani" amma oğlanları – "Nayk" ve "Leksus" adlandırdılar.

* Ölke ehalinin çoxluğuna göre Çinde ailelere birden uşağa malik olmaq qadağan edilmişdir. Buna göre bir çox Çin cütlükleri "Eger uşaqsa, onda oğlan" prinsipine emel edirler. Neticede indi Çinde qadınların facieli çatışmazlığı var, onlar kişilerden 20 milyon azdır.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 901