canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Menim eziz Azizam

Bolum 1
Bezen ele anlar olur ki, seher yuxudan duranda artiq gunun berbad kececeyini hiss edirsen. Hemin aprel gunu de mehz o gunlerden biri idi. Gozlerimi acdiqda metbexden anamin bacim Nazrinle sohbetini, daha dogrusu, anamin tekterefli monoloqunu eshidirdim. Nezrinin 12 yashi olsa da, hami onun en sakit, ideal, adami incitmez ushaq oldugunu deyirdi, amma anam bununla bele, onda hansisa sehv ve catishmazliq tapmagi bacarirdi. Gelen seslere esasen ,deyesen, bu defe anamin moizesi onun teleffuzu ile bagliydi. Ailelikce rus bolmesinde oxuduqmuzdan, evde de esasen rus dilinde danishdigimizdan Nezrin azerbaycanca yazdiqda orfoqrafik sehvler edirdi, xususen de, latin elifbasi ile kirilli qarishdirirdi (baxmayaraq ki, danishigi hec de pis deyildi). Bu da anamin onu danlamasi ucun behaneydi.
Sesler yatmagima mane olsa da, carpayidan durmaga telesmirdim. 4cu kursda oxudugumdan dersler artiq bitmishdi, imtahanlari da verdikden sonra canim qurtaracaqdi bu universitetden. Birden bu gunun aprelin 17-si oldugu, yeni HEMIN gun oldugu yadimda dushdu. Yerimden nece sicradimsa tumbanin ustundeki shekle elim deydi, yere dusherek shusesi cilik-cilik oldu. Bildiyime gore, shushenin sinmasi yaxshi elamet sayilmirdi, ama menim hemin an xalq inanclarina serf edecek vaxtim yoxdu. 3 ay bundan evvel muraciet etdiyim, 2 musahibeden artiq kecdiyim shirkete ish ucun son musahibeye devet edilmishdim. Bu kompaniya kifayet qeder taninan bir yerdi; eger ugurla kecsem, layihe menecmenti sahesinde cox maraqli bir ishim olacaqdi, geleceyimi istediyim sahede qurmagima komek edecekdi, ailemden maddi asiiliqdan azad olacaqdim, bir sozle, meni gelecek arzularima daha da yaxinlashdiracaqdi. Musahibeni saat 11.30a teyin etmishdiler. Hele 3 saat vaxtim olmasina baxmayaraq, tez hazirlanib evden cixmaq pis olmazdi, xususen de Baki tixaclarini nezere alaraq. Tez dush aldiqdan sonra dunenden beri hazirladigim topuga qeder olan qara shalvarimi ve ag koyneyi geyindim, dostlarimin mene gulduyu "Timoshenka sac


[1] 2 3 ... 31 >>

Şerhler:
_ELYA_ [OFF] (22.06.2013 / 02:22)
Bu hekaye mene buz kimi soyuq geldi. Hec xowuma gelmeyende rus dilinde sohbetler oldu. Bax bizim en boyuk problemimiz de, budur. Ne Rus nede Ingilis dilini hekayelerde gormek hec xow deyil mene.
Bele soyuq hekaye oxumamiwdim hele, ele bildim hansisa xarici serialdi
(Kalbim) [OFF] (20.06.2013 / 21:28)
Hamisin oxudum amma hec ne anlamaq olmur bilmirsen hekayedi yoxsa nagil beyenmedim
Zeqqumagaci [OFF] (20.06.2013 / 10:00)
elitar tebegeden olan hekayeler nese yapiwmirda mene.gorek davami neolacag
»Sevgi Hekayeleri
»Sizden Gelenler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6404 / 1357