canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İmam Mehdi (ec) buyurub

Bir neçe günden sonra İmam Mehdinin (ec) mübarek mövlud günü qeyd olunacaq. Aşağıdakı hedisler İmam Mehdinin (ec) qeybet dövründe seçilmiş terefdarlarına gönderdiyi tövqilerden (mektublardan) götürülüb.

“Her kimin Allahdan isteyi olsa, cüme gecesinin yarısı keçenden sonra qüsl alsın, sonra namazgaha keçsin (yeni namaz qılsın)” (Müstedrekül-Vesail, II, 517).

“Eger sizlerin bir-biriniz üçün istiğfarınız (günahların bağışlanması üçün duanız) olmasaydı, yalnız sözü ile emeli bir olan seçilmiş terefdarlarımızdan savayı yer üzündeki her kes helak olardı” (Müstedrekül-Vesail, V, 247).

“Şükr secdesi sünneler (müsteheb emeller) içinde en lazımlı ve vaciblerindendir” (Biharül-envar, 53-cü cild, seh. 161).

“Namaz qeder heç bir emel şeytanı xar etmez” (yux. menbe, seh. 182).

“Ferz (vacib) namazın nafile (müsteheb) namazdan üstünlüyü ne qederdirse, ferz namazdan sonra oxunan dua ve teqibatın savabı da nafile namazından sonra oxunan dua ve teqibatın savabından o qeder artıqdır” (yux. menbe, seh. 161).

“Qeybetim zamanı menden (yeni menim elmimden) istifade etmeyin qaydası buludlar arxasında gözlerden gizlenmiş Güneşden istifade etmek kimidir” (yux. menbe, seh. 181).

“Zühurun vaxtı Allahın öhdesindedir (Allaha melumdur), vaxt teyin edenler yalan söyleyirler” (yux. menbe, seh. 181).

“Zühurun tezleşmesi üçün duaları çoxaldın; çünki sizin xilasınız da bundadır” (yux. menbe, seh. 181).

“Bize (Ehli-beyte) doğru yönelmeyinizi açıq-aşkar izah olunmuş sünneye sevgi üzerinde qurun. Men size nesihet etdim. Allah mene de, size de şahiddir” (yux. menbe, seh. 179). (Burada sünne - Peyğemberin ve Ehli-beytn sehih gösterişleri esasında beyan edilmiş dini qaydalar menasındadır).

“Qarşıya çıxan hadiseler zamanı bizim hedislerimizi revayet edenlere üz tutun. Onlar menim size hüccetimdir (sübutum, delilimdir), men ise Allahın onlara hüccetiyem” (yux. menbe, seh. 181).

“Heç kimin haqqı yoxdur ki, başqasının icazesi olmadan onun emlakına dexalet etsin” (yux.


[1] 2 >>

Şerhler:
Alyanka [OFF] (08.10.2013 / 00:05)
En yarali yerime toxunmusuz Hz.Mehdinin geliwini cox gozleyrem inwAllah gormey qismet olar ela weir idi Allah razi olsun
NURI-ZEHRA [OFF] (06.07.2013 / 11:22)
Allah razi olsun
[Ulker] [OFF] (01.07.2013 / 20:00)
ellerivize sagliq
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6792 / 1689