canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Mekteb illerindeki sevgi

Beli ilk sevgili unudulmaya biler ama ne zaman? Mekteb illerinde bir-birini seven insanlar çox vaxt mektebi başa vurduqdan sonra bu elaqeni davam etdirmirler ve müeyyen müddetden sonra artıq bir-birilerini tamam unudurlar. Onların mektebi bitirdikden sonra yene de bir-birilerini sevmesi ve hetta evlenmesi ehtimalı ise 1000-de birdir.
Esasen 1-ci, 2-ci, 3-cü ve 4-cü sinifde uşaqlar sevginin ne demek olduğunu bilmirler. Çünki, onlar sadece oyun aleminde olurlar. Bu yaşlarda onların sevme ehtimalı çox azdır. Amma eger bu yaşlarda aşiq olmusunuzsa bir az keçdikden sonra onu temamile unudursunuz. (çox vaxt bele olur)
5-ci sinifde oxuyanda insan ele bir yaş dövründe olur ki, ister-istemez onda bezi deyişiklikler olur, yaşadıqları hisslerin ne olduğunu aydınlaşdıra bilmirler ve buna "sevgi" adını verirler.Bir müddet sonra bunun keçici heves olduğunu anlayanda çox vaxt peşmanlıq hissi keçirirler.
6-cı, 7-ci siniflerde de çox deyişiklik olmur. Evvelki kimi heyatları davam edir ve nedense bele yaşlarda heyat onlara maraqsız gelir.
8-ci SİNİF. En nehayet 8-ci sinif-insanın öz hisslerini cilovlaya bilmediyi en mühüm yaş dövrlerinden biridir. Adeten bu yaş dövründe insan evvelkilere nisbeten daha möhkem sevir, evvelkinden ferqli olaraq O, sevdiyi üçün her şeyi etmeye hazırdır. Sevdiyinin bir gülüşü ve ya ona tek bir kelme demesi onun bütün bir gününün ela keçmesi üçün kifayet edir. Adeten insan bu yaşlarda sevdiyi birini evvelkilere nisbeten daha uzun müddet sevir ve unutmağı da çetin olur. Ona olan sevgisi öldükden sonra da onu hemişe xoş xatirelerle xatırlamağa çalışır. O artıq onu sevmir ama ona bir zamanlar beslediyi böyük mehebbeti heç unutmur.
9-11ci siniflerde insan sevgiden nisbeten uzaq olur. O, bu yaş dövründe sakitliye, dinc olmağa bir sözle rahat yaşamağa üstünlük verir. Amma bir şeyi de nezere almaq lazımdır ki, sevginin insana nece ve ne vaxt rast geleceyini bilmek olmaz.
Bu saydığım yaş dövrleri hemişe eyni olmur, men sadece ümumi olaraq yazdım. Mektebden


[1] 2 >>

Şerhler:
arzuaze [OFF] (24.03.2014 / 19:05)
bezileri duzdu
MITEY [OFF] (14.08.2013 / 23:17)
xali silin basdayaq
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6822 / 1008