canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Heqiqi din

Heqiqi din ürekden, severek ve isteyerek yaxşılıq etmekdir...

İslam dini sevgi dinidir.
İslam dini sülh dinidir.
İslam dini şefqet dinidir.
İslam dini xoşgörüş dinidir.

İslam dininde dinde mecburiyyet yoxdur. İslam dini, insanların en xeyirlisi insanlara faydalı olandır demekdedir. İslam peyğemberi Hz. Mehemmed yaşayışı ile insanlığa nümune olmuşdur. Yamalı paltarı, hesir yatağı, az yemesi ile hemişe yaddaşlarda yaşamaqdadır.

İslam dini Allahın ilahi mesajını bir defe daha insanlığa eşitdirir. Nedir o mesaj?

Allah, özünün var olduğunu bize bildirir ve yalnız inanmağımızı ve o inancla yaşamağımızı isteyir. İman getirenden sonra tetbiqler tamamile ağla, mentiqe ve ağlabatan müddetde işinin dayanmalı tebii. Hz. Mehemmedi ve İslamı heqiqeten yeniden düşünmeli, onun inqilabçı ruhunu yaşatmamız lazımdır. Mene göre islam dünyası geri qalmamaq üçün bu ölçüden mehrum qalmamalı. Hz. Mehemmed, zamanının Ereb cemiyyetinde bütleri qıran, bu yola tek başına çıxan, qız uşaqlarını diri-diri torpağa basdırmaqda qurtaran, qadını heç olmasa alınar satılır bir meta olmaqdan qurtararaq insan ölçüsüne getiren insanlıq tarixindeki müdhiş bir inqilabçılar.İslamda mülkiyyete çox böyük deyer vermek yoxdur.
Çünki mülk yalnız Allahındır. İnsanlar, Allah qatında etdiyi yaxşılıqlarla çekilecekdir. Bu dünyadakı böyük qazancların Allah qatında heç bir deyeri yoxdur. Hetta insanlıq tartısında da çox bir deyeri yoxdur. Ne deyir sevimli Mövlana: "Ne qeder insanlar gördüm üzerinde paltar yox, ne qeder paltarlar gördüm içinde insan yox". İslamda, halal malını qoruyarken öldürülen insan meselen en böyük rütbe olan şehid ünvanı ile teltif olunacaq. İslamda alın teri ve el emeyi ile halal qazanılan qazanc müqeddesdir.

Mal elde etme teşviq edildiyi qeder bu malı xeyr yolu ile istifade da teqdir ve teşviq edilmişdir. İslama göre insan malın esiri deyil, onun üzerinde qenaet selahiyyeti olan sultandır. Ancaq ehtiyac halında malın, pulun, Allah rizası üçün ehemiyyetli bir deyere


[1] 2 >>

Şerhler:
~HEYA~ [OFF] (15.08.2013 / 15:42)
Allah razi olsun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6790 / 1481