canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
imam huseyinin qatilleri kimlerdir

Hezreti Hüseynin (Allah ondan razı olsun) qatili kimler olmuşdur?
Hezreti Hüseynin (Allah ondan razı olsun) qatili kimler olmuşdur?

- Hezreti Hüseyn öz şehidliyinin qeyd olunmasını şebihler qurularaq, baş yarılaraq qeyd olunmasını isteyerdimi?
- Aşura günü teşkil olunan matem merasimleri İslama ne qeder uyğundur?

Heç şübhesiz ki, Meherrem ayının 10-da (Aşura günü), Kerbela düzünde baş veren hadise qiyamete qeder mübahiseli mesele olaraq qalacaqdır. Hezreti Hüseynin qetli ile bağlı fikir ayrılığı hem de tarixe en az üç ferqli baxışı ortaya qoyur. Hadisenin mahiyyetine keçmeden önce, meseleye ümumileşdirilmiş üç baxışı nezerden keçirek.

Birinci qism: Onlar hesab edirler ki, Hezreti Hüseyn (Allah Ondan razı olsun) haqlı yere öldürülmüşdür. Çünki o, vahid rehbere qarşı çıxmış ve müselmanların birliyini pozmağa çalışmışdır. Buna delil olaraq Peyğember (ona ve ailesine Allahın salavatı ve salamı olsun) buyurmuşdur: "Sizin vahid rehberiniz olduğu halda kimse gelib sizi parçalamaq istese kimliyinden asılı olmayaraq onu öldürün"( Sehih Müslim: Kitab el-İmare, № 1852.
Onların fikrince, Hezreti Hüseyn de müselmanların birliyini dağıtmaq isteyirdi. Peyğember (ona ve ailesine Allahın salavatı ve salamı olsun) bele insanın kimliyinden asılı olmayaraq öldürülmesini emr etmişdir. Demek onun öldürülmesi haqlı imiş. Bu rey, Nasibilerin fikridir. Onlar Hezreti Hüseyn ibn Eliye (Allah Onlardan razı olsun) nifret edirler.

İkinci qism: Onların fikrince Hüseyn, itaeti vacib olan imamdır ve o vaxt hakimiyyet de ona verilmeli idi. Bu ceferilerin fikridir.

Üçüncü qism: Onlar deyirler ki, o mezlum olaraq öldürülmüşdür. Bezi bidetçilerin dedikleri kimi o rehber olmamışdı. Yaxud diger terefin dediyi kimi üsyankar kimi de öldürülmemişdir. Allah ondan razı olsun. O heqiqeten mezlum halda öldürülmüş ve şehid olmuşdur. Bu haqda Peyğember (ona ve ailesine Allahın salavatı ve salamı olsun) buyurmuşdur: "Hesen ve Hüseyn cennet cavanlarının ağasıdır"( Tirmizi: Kitab el-Menaqib, Bab


[1] 2 3 ... 13 >>

Şerhler:
XuliqaN1 [OFF] (03.01.2014 / 01:36)
Kerbala hadisesi cox boyuk musibetdi.ozunde bow bow daniwma.dastan yazaram bura ama bunu bilki neqederki bizler variq Huseyn ezadarligida yawiyacey
WIE_EGLI_SIGE [OFF] (28.08.2013 / 18:03)
Melumatlar duzudur
Baya [OFF] (27.08.2013 / 16:18)
Bu adam vehabidir ehli shie adıyla girib. Buna inanmıyın.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6789 / 1215