canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ALLAH Muhammed ya eli

Ne üçün "Allah, Muhemmed, Ya Eli" deyirler, "ya" sözünü "Eli"nin qarşısında işledir, o biri isimlerden önce işletmirler? Eslinde, bu mövzu barede düşüncelerimi oxucularla paylaşmaq çoxdan üreyimden keçirdi, ancaq ehtiyat edirdim: birden fikrimi kifayet qeder açıqlaya bilmedim? Belke, izahımdan oxucuda cavab evezine daha çox sual meydana geldi? Mesele doğrudan da ciddidir, çünki bezileri bundan sui-istifade de ede bilerler, bezileri üçün mesele teeccüblü görüner. Lakin bir halda ki, bu sual ateist izahlı İslamı düşünceye malik insanları düşündürür, o zaman meselenin geniş şerhinin vaxtı çatmışdır.



En çox ictimai neqliyyat vasitelerinde rast gelinen bu xitab növünü kimisi güzgünün üzerine, kimisi şüşeye, kimisi xalça parçasına, kimisi daha başqa yere yazdırır. Sürücü müherrikini işe salanda, satıcı sifte edende "Allah, Muhemmed, ya Eli!" deyir. Görünür, kimisi üçün bu dua, kimisi üçün tilsim, kimisi üçün de sehrli sözdür. Hamımızdan çox heyatı tehlüke ile qarşı-qarşıya olan sürücülerdir! Seher iş üçün evden çıxan bu peşe sahiblerinin aile üzvleri qeder narahatlıq keçiren daha hansı peşe sahibleri, onların aile üzvleri var? Halbuki, heç birimiz bir an sonra sağ qalıb-qalmayacağımızı bilmirik. Kaş insanların hamısı heyatlarının bir tükden asılı olduqlarını sürücüler qeder hiss edeydi. O zaman yeqin ki, Allah adı çox adamın iş masasının istünde, en görkemli yerde olardı. Ne ise...
"Allah, Muhemmed, Ya Eli!"
Yox ... İnsan bu dünyadan her an gede bileceyini düşünür ve Allahı, Peyğemberi, xelifeleri xatırlayır.
Gözeldir amma... Amma ne üçün "ya" sözü tekce "Eli" sözünün qarşısında işledilir? Maraqlıdır deyilmi?
Önce bu mesele üzerinde dayanmaq isterdik ki, İslam exlaqı kimese ve ya kimise sadece adı ile dile getirmeyib. Söhbet Allahdan, Peyğemberlerden, xelifelerden, sehabelerden, qısacası İslamın her hansı bir sahesinde tanınmış adamlardan gedirse getsin, ya bu adların evvelinde, ya sonunda hörmet ifade eden müeyyen sözler işledilir. Meselen, "Allah" deyerken,


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Neftchi_ACAB [OFF] (14.01.2014 / 16:28)
Ya ALLAH, YA MUHAMMED,Ya ELİ !!.
T@lен_Aev [OFF] (14.01.2014 / 09:55)
"Ya" sözü tek ELİnin qarşısında yazılmır, meselcün "YA ALLAH" da deyirik. Görünür bunu yazan sünni teriqetli insandır. Siz vecni İMAMlara qarşı olmusuz.
Baya [OFF] (01.09.2013 / 10:18)
BUTUN SHİE YAZANLARA TESHEKKUR EDİREM. EZİZ MUSELMANLAR BU QOVM UCUN YENİ DELİL DUBUTLU MEQALELER YAZİLİR BACİ QARDASHLAR HAZİRLAYİR. RİCAAA DESTEK OLUN.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6790 / 1056