canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınların ve genc qızların diqqetine: Saçları göz

Güclü, tökülmeyen, tebii parlayan ve canlı saçlar isteyirsinizse, qidalanma planınıza bu 5 qidanı elave etmelisiniz.

Qızılbalıq

Qızılbalıq tam bir gözellik qidasıdır. Omega-3 yağ turşuları baxımından, zülal baxımından yüksek keyfiyyetli, B 12 vitamin ve demir baxımından da olduqca zengindir. Omega-3 terkibli yağ turşuları, baş derisinin sağlamlığı üçün lazımlı desteyi temin eder. Omega-3 turşularının çatışmazlığı saçın mat görünmesine ve baş derisinin quru qalmasına getirib çıxarar. Vegetariansınızsa, narahat olmayın. Gündelik pehrizinize, iki yemek qaşığı üyüdülmüş ketan toxumu elave etmekle de benzer tesirleri elde ede bilersiniz.


Tünd yaşıl terevez

İspanaq, brokoli ve pazı kimi terevezler baş derisindeki deri yağını çıxarmaq üçün lazımlı A ve C vitamini ehtiyacını qarşılamağa kömekçi olmaqdadır. Deri yağı, tebii saç kremi kimi hereket eder ve saçlarımızdakı folikul terefinden ifraz olunan yağlı bir maddedir. Ayrıca, bu terevezler bedeninizi demir ve kalsiumla da temin eder.


Yumurta

Yumurta en yaxşı zülal qaynağıdır ve yüksek keyfiyyetli zülal olaraq qebul edilir. Saçların artmasını ve güclendirmesini temin eder. Saçların sağlam bir şekilde uzanması üçün yumurta olduqca faydalıdır. B vitamini baxımından zengin olan yumurtanı günde 1 defe istifade ede bilersiniz. Saçlarınıza faydalı olması baxımından, yumurtanın yalnız qaynadılmış olaraq istehlak edilmesi lazımdır.


Fındıq

Gündelik pehrizin bir parçası olaraq, nizamlı şekilde fındıq yemek saç ve saç derisi üçün çox faydalıdır. Braziliya qozu ve selenium baş derisi sağlamlığı üçün ehemiyyetli mineral qaynaqlarıdır. Bununla yanaşı qoz ve badam da eyni funksiyaları daşıyır. Fındığın terkibindeki E vitamini saçın ümumi sağlamlığına ve canlı görünmesine kömekçidir. E vitamini çatışmayanda saçlar asanca qırılar, ya da hessas saçlar meydana geler.


Kök

Sağlam saçlara sahib olmanın yolu sağlam bir deriye sahib olmaqdan keçer. Saç derisi üçün mükemmel bir qida olan A vitamini kökde


[1] 2 >>

Şerhler:
sumeyla [OFF] (05.02.2014 / 12:53)
Qidadan elave saclara zeytun,badam,e vitamini,jojoba kimi yaglardan istifade etmekde faydalidi.men edirem ve faydasini gorurem.
Aylin-Ka [OFF] (26.09.2013 / 07:12)
coooox sag ol.ehtiyacim vardi (((
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7079 / 696