canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Fatime e-in fezileti

Bismilleh..SALMANIN SUALINA CAVAB
Teberi öz “Beşaretül –Mustefa”kitabında “Keniz”adlı menbeye istinad edib Abuzerin dilinden neql ederek bele yazır:
Peyğember(s)-in yanında idim, Bilal Hebeşi ve Salman da Allahın Resulunu ziyarete gelmişdiler. Bu zaman Salman qefilden Hz.Muhemmed (s)-in ayağına duşub onun mubarek ayaqlarını opdu.Peyğember (s) onu bu işden cekindirerek dedi: - Ay Salman,ecemlerin şahları ucun etdiklerini mene qarşı etme. Men Allahın bendelerindenem ve bendeler kimi de yeyib-icirem.
Salman soyledi: -Ey menim ağam, isteyirem mene Hz.Zehra (s.e) –nın qiyametdeki feziletlerinden xeber veresen. Peyğember (s) guleruzle ona baxıb buyurdu:-Canım elinde olan ALLAHA and olsun ki Fatime (s.e) hemin qadındır ki deveye minerek meşher ersesinden gelib kecer. Onun mubarek başı ALLAH qorxusundanbir goruntu, gozleri ise ALLAHın nurundandır. CEBRAYIL (e.s) o devenin sağında, MİKAYIL (e.s) solunda, ELİ (e.s) qabağında, HESEN VE HUSEYN(e.s) arxasınca gelerler. ALLAH-TEALA onun qoruyucusudur. Meşher sehnesinden kecen zaman ALLAH-TEALA terefinden nida geler: “-Ey xelaiq,gozlerinizi qapayın ve başınızı aşağı salın.Bu, sizin Peyğemberinizin qızı, imamınızın zovcesi, Hesen ve Hüseyn(e.s)-in anasıdır.”
Sonra başında iki ağ cadır sirat korpusunden kecer. Fatime (s.e) behişte daxil olan zaman İlahinin onun ucun hazır etdiyi nemetlere baxıb deyer:- Mehriban ve bağışlayan ALLAHın adı ile, hemd ve şukr olsun o ALLAHa ki qemi ve kederi bizden uzaqlaşdırdı. Elbette, bizim ALLAHımız bağışlayan ve mehribandır. O ALLAH ki bizi oz lutfu ile ali meqamda qerar veribdir, o meqama hec bir ezab ve eziyyet yetişmeyecek.
Ondan sonra ALLAH-TEALA Fatime(s.e)ye vehy eder: “Ey Fatime, istediyini menden dile ki sene eta edib sevindirim”. Fatime (s.e) erz eder:
“İLAHİ SEN menim umidimsen.SENİN dergahından isteyim budur ki menim ve ailemin dostlarını cehennem ateşinden azad edesen”
ALLAH-TEALA ona cavab verer: “-Ey Fatime, izzet ve celalıma and olsun ki yerin ve goylerin xilqetinden 2min il


[1] 2 >>

Şerhler:
*Nazlim* [OFF] (28.10.2013 / 01:28)
ilahi Amin.Allah razi olsun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6814 / 1047