canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ümmü gülsüm ve Omerin.nigahi barede deliller

Eziz Wie qardawlarim Ehli xilaf ve Vehabiler iddiya edirlerki Guya hz Eli oz qizi Ummu Gulsumu Kafir Omere qizi verib .memde onlarin oz kitabindan aydinliqnan delil getirmiwemki bu yalandi kafire qiz vermezler ..... Son zamanlar ehli xilaf bu facieni ört basdır etmek üçün “Elinin qızı xelife Ömerle izdivac edib ve bu mesele delalet edir ki, Ömerle Fatime (s.e) arasında heç bir narazılıq olmayıb”, - kimi iddialara el atıblar. Gelin baxaq görek bu evlilik heqiqeten de ele vehabilerin düşündüyü kimidir, yoxsa ele bu hadise onların eleyhinedir? Gelin birinci ehli xil afın (sünne) bu izdivacla bağlı getirdiyi revayete baxaq:

Nehayet bu hadise Omerin Hezret Eli-I hedelemeyinden sohbet gedir: Ibni Sed Tebeqatul-kubrada (c 8 she 462 ve Devlani Ez—zurriyyetul tahire kitabinda s 157) deyir ki, Omer Elinin qizina evlenmek uchun onu hedeledi ve Heysemi dedi: “Bu hedelemek xeyr bereketdir. Omerin bu xeyr bereketi taninmishdir” (Mecmeuz zevahid c 4 she 2722)

5. Bu movzuda neql olunmush revayetlere muraciet etdikde gerek iki yoldan birini qebul edek, bele ki, ya Omerin sherietin hokumlerine etina etmediyini qebul etmeliyik ve ya da bu meselenin kokden yalan olmasini etiraf etmeliyik. Bu movzuda olan yanlish ve sehv revayetlerden biri budur ki, Xetib Bagdadi onu neql edir, bele ki, guya nigahdan evvel Eli xanim Fatimenin qizi Ummu Gulsume emr etdi ki, ozone zinet vurub bezenib –duzenib Omerin yanina getsin. Omer onu gorecek ona teref gelib elini onun ayagina surtub dedi ki, atana de ki, men raziyam. Ummu Gulsum Hezret Eli-in yanina geldikde Hezret buyurdu ki, Omer ne dedi? Erz etdi ki, meni yanina chagirdi ele ki, dayandim ayagimdan tutdu( Tarixi Bagdadi c 6 s 182) Bu hedise Hezret -in qeyretine muvafiq deyil. Nece mumkundur Hezret oz qizini nigahdan qabaq sheri hokumlere riayet etmeyen bir shexse tapshirsin?! Odur ki, Sibt ibni Lovzi deyir: “Allaha and olsun ki, bu ish pis ishdir. Eger keniz de olsa bele, bundan elave butun muselmanlarin qebul etdiyi meseledir ki,


[1] 2 3 >>

Şerhler:
dogru_yolda [OFF] (30.10.2013 / 14:30)
Hec kese kafir demek olmaz.kimse kimese kafir deyirse onun ele ozu kafirdi.Allah seni hidayet etsin.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6814 / 657