canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Şirketler niye genc ve cazibedar qızları işe götür

«Mağazaya satıcı qız teleb olunur», «Kafeye ofsiant qız teleb olunur» kimi elanlara biz tez-tez rast gelirik. Herden bu cür elanlar insanlarda qıcıq da yaradır. Bizim narahatlığımıza sebeb olan tebii ki, «niye mehz qız» sualıdır.

Açığı bele bir teessürat yaranır ki, bu elanlar daha çox müessise sahiblerinin tebii ehtiyaclarını ödemesine hesablanıb. Yeni zerif cinsin nümayendelerini pulla imtahana çeken iş adamları bir çox hallarda qadın işçilerini cinsi istismara meruz qoyurlar. Qadın ise iş yerini itirmemek üçün her cür tezyiqlere, kobud reftarlara dözür, göz yumur. Axı iş tapmaq çetindir. İş şeraitinde qadınların istismara meruz qalması tekce son illerin söhbeti deyil. Hele sovet hakimiyyeti dövründe de «katibe» anlayışı şüurlarda ferqli cür asossiyasiya olunurdu.

Bu gün de işedüzeltme firmaları daha çox genc ve cazibedar qızların erizelerini qebul etmeye üstünlük verirler. İşçi axtaranlar da firmalara müracietinde «bizim gözel ve cavan xanıma ehtiyacımız var» deye bildirirler. Bu zaman işedüzeltme firması da derhal «karın könlündekini» başa düşür. Firmaya pul lazımdır.

Puldan ötrü her türlü tekliferi qebul etmeye o qeder hazır olan firmalar, insanlar var ki.
İşçi axtaranların qadınları sırf tebii ehtiyacların ödemeleri üçün işe götürdüklerini söylemek de düzgün olmazdı. Söhbet esl iş adamlarından, biznesini inkişaf etdirmek isteyenlerden gedirse, onlar üçün qadın gelirlerin artırılması baxımından katalizator rolunu oynayır.

Sosioloji araşdırmalar gösterir ki, qadınlarda xidmet medeniyyeti daha yüksek olur ve insanlar qadınlarla ünsiyyet qurmağa meyilli olurlar. Qadınlar müşterilerin nazı ile oynamaq, onların eseblerini sakitleşdimek baxımından meharet sahibidirler. Müşteriler de qadın xidmetçilerin erköyünlüklerine, sehvlerine göz yumurlar.

Kişi xidmetçileri ise müşterileri yola vermeye, daha çox qazanıb az işlemek felsefesine üstünlük verirler.

Meselen, müşahideler gösterir ki, müşteriler satıcı işleyen kişilerin olduqları mağazalara


[1] 2 >>

Şerhler:
~A~R~K~A~D~A~S~ [OFF] (08.05.2014 / 16:44)
DUZDU
sumeyla [OFF] (05.02.2014 / 11:34)
Duzdu
Usyan [OFF] (11.11.2013 / 16:27)
Dogru ve maraglidi...
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7085 / 1244