canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Meherrem Ayının Emelleri

Meherrem ayının emelleri

Agah olaq ki, bu ay Mesumların (e) ve onların davamçılarının qem ve qüsse ayıdır. Hezret İmam Rzadan (e) neql edilir: “O zaman ki, Meherrem ayı geler, heç kim atamı gülerüz görmezdi. Onuncu gününe qeder bu qem ve qüsseli olmağı davam ederdi. Aşura günü çatanda, onun müsibet, qem ve göz yaşı günü olardı. Buyurardı: Bu gün ele bir gündür ki, Hüseyn (e) şehid olmuşdur”.
Meherrem ayının ilk gecesi: İbni Tavus “İqbal” kitabında bu gece haqqında bir neçe namaz zikr etmişdir. 1. Yüz rüket namazdır ki, her bir rüketinde “Hemd” ve “Tövhid” sureleri oxunur. 2. İki rüketli namazdır ki, birinci rüketde “Hemd” ve “Enam” ve ikinci rüketde ise “Hemd” ve “Yasin” suresi oxunar. 3. İkirüketli namazdır ki, her bir rüketinde “Hemdden” sonra 11 defe “Tövhid” suresi oxunar. Peyğemberden (s) neql edilir: “Her kim bu iki rüket namazı bu gecede yerine yetirerse, sabahısı günü oruc tutsun. O kes kimi olar ki, bütün il boyu xeyr iş görmüşdür. Hemin ilde hifz ediler. Eger ölerse, behişte geder”.

Birinci gün: Oruc tutmaq. Riyan ibni Şebib İmam Rzadan neql edir: “Her kim bu günü oruc tutarsa, Allahı çağırarsa, Allah onun duasını yerine yetirer. Nece ki, Zekeriyyanın (e) duasını qebul etmişdi".
İmam Rzadan (e) neql edilir: “Peyğember (s) Meherrem ayının birinde iki rüketli namaz qılardı. Qurtarandan sonra ellerini göye qaldıraraq, bu duanı ederdi: Allahım, Sen ezeli Mebudsan! Bu Senin ilindir. Bu aydan Senden şeytandan hifz edilmeyimi, günah işlede bilen nefse qelebe çalmağımı, meni Sene yaxınlaşdıran şeylerle meşğul olmağımı isteyirem. Ey Böyük ve böyüklerin Sahibi! Ey sığınacağı olmayanların Sığınacağı! Ey o kesin qem yeyeni ki, onun qem yeyeni yoxdur! Ey o kesin penah yeri ki, başqa penah yeri yoxdur! Ey o kesin feryadına çatanı ki, feryadına çatan yoxdur! Ey o kesin himayeçisi ki, onun himayeçisi yoxdur! Ey o kesin xezinesi ki, onun xezinesi yoxdur! Ey yaxşı imtahan eden, ey ümidlerin böyüyü, ey gücsüzlerin izzeti, ey qerq olmuşların nicat vereni, ey


[1] 2 3 >>

Şerhler:
NEU [OFF] (13.11.2013 / 19:23)
Allah razi olsun qardawim,ALLAH seni hifz elesin,pisliklerden esirgesin
Al_Shia313 [OFF] (09.11.2013 / 04:12)
Cumlemizden inwAllah Amin
((Dualarim)) [OFF] (08.11.2013 / 16:23)
ALLAH razi olsun bilmediklemi bildim
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6819 / 1411