canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ugur qazanmagin sirleri

“Ürekle ağılın vehdeti İmandır”

- Uğur nedir? Siz özünüzü uğurlar qazanmış biri hesab edirsinizmi?

- Uğurlu aile, uğurlu iş, uğulu mövqe... Bunlar insanın tez-tez işletdiyi rahatladıcı söz birleşmeleridir. Mence, uğur insanın bir iç tarazlığıdır. Hetta savaş anında bele iç tarazlığını pozmayan insan üçün uğur qazanmış insan sözünü işletmek olar. Çünki normal aile de, iş de, mövqe de ola biler, her kes senin emrinle oturub-dura biler, ancaq içinde bir boşluq duyacağın anda heç bir uğur barede düşüne bilmeyeceksen.

- Bele bir deyim var: uğuru da, uğursuzluğu da önceden proqnozlaşdırmaq mümkündür.

- Ne uğuru, ne de uğursuzluğu proqnozlaşdırmaq mümkün deyil. Menim üçün bir formul var: Allah çalışanın yardımçısıdır. Yeni özünü hansısa günün adamı olmağa günbegün hazırlamaqdan başqa bir şey düşünmeye gerek yox. Ardınca mütleq uğur gelecekdir. İdmançının uğuru meşqden, yazarın uğuru yazmaqdan, siyasetçinin uğuru insanların problemini hell etmekden keçir. Dürüst niyyetle çalışmaq uğuru çağırmaq demekdir.
Özünün seçdiyin peşenin, işin en yaxçı bilicisi olmaq ve öyrenmekden qorxmamaq. Neden başlamağı söylemek çox çetin meseledir, ancaq ilk önce uğur qazanmaq isteyen kimse, özünde cavabdehlik duyğusunu sertleşdirmelidir. Mütleq menada insan heyatında uğur yoxdur. Ancaq qalıcı ve faydalı deyerler yarada bilirsense ve onu miras qoyub gedirsense, uğurlu bir ömür yaşadığını düşüne bilersen. Özünü qelebeye hazırlamalısan, ancaq meğlubiyyet anından sonrakı dirçelişinin yollarını da unutmamalısan. Meğlub olanda yene de sebrle ağılın imkanlarını ortaya qoyub yola davam edirsen. Mence danışıq qabiliyyeti yeterli komponent deyil.
İstedadlı ve ağıllı dostlara sahib olmaq. Onların mesleheti bu mövzuda her şeyden çox adamın işine yarayar. Her düşündüyünü tetbiq edib neticeye varmaq olmur. Sadece Allah rizası üçün senin üzerine düşeni vicdanla yerine yetir, netice evvel-axır olacaqdır. Uğurlu insanlar, mence, çevresine, cemiyyete, insanlığa faydalı olan insanlardır.


[1] 2 >>

Şerhler:
sumeyla [OFF] (05.02.2014 / 03:33)
En gozel ve daimi ugur Allah ewqi iman gucudur bunlar bir insanda varsa bu dunyadada o biri dunyadada InwAllah ugur qazanar
nayka1 [OFF] (07.01.2014 / 13:34)
her1insan layiq oldugu heyati yasayir
InGodiTrust [OFF] (29.11.2013 / 19:23)
Tibbdə ölümü öyrənən sahə tanatologiya adlanır.
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7085 / 1241