canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Din nedir?

Din – peyğemberlerin Allah terefinden beşeriyyeti hidayet etmek ve onlara yol göstermek üçün getirdiyi bir sıra elmi, exlaqi ve eqidevi gösterişlerden ibaretdir. Bu eqidelere e`tiqad besleyib onun gösterişlerini yerine yetirmek insanın her iki dünyada seadet ve xoşbextliyini te`min edir. Demeli, biz dindar olub Allahın, Peyğemberin gösterişlerine tabe olsaq, hem müveqqeti olan bu dünyada, hem de ebedi bir alem olan axiret dünyasında sonsuz xoşbextliye nail ola bilerik.
Bildiyimiz kimi, yalnız o şexsler heqiqi xoşbextlik ve seadete nail ola bilerler ki, heyatda düzgün hedefe malik olsunlar, sehv ve azğın yolda olmasınlar, yaxşı ve beyenilen exlaqa, insani keyfiyyetlere yiyelensinler, yaxşı işler görerek, telatümle dolu olan dünya heyatında xatircem, qüvvetli ve aram qelbe malik olsunlar.
İlahi din bizleri mehz hemin seadet ve xoşbextliye doğru aparır; din olmadıqda ise heqiqi seadet ve xoşbextliyin gerçekleşmesi mümkün deyildir. Dini eqideler insanın qelbinde yerleşen ve her bir halda onunla olub, onu rezaletlerden, yaramaz emellerden saxlayaraq insani feziletlere doğru sövq eden mexfi polise benzeyir.
İman insanın en güclü, möhkem ve e`tibarlı sığınacağıdır. İmanlı şexsler heyatın enişli-yoxuşlu yollarında heç vaxt qorxuya, qem-qüsseye düçar olmurlar. Allaha perestiş edenler heç bir xoşagelmez hadise qarşısında özlerini itirmir, alçaqlıq ve heqaret hissi de keçirmirler; çünki onlar, Xaliqin qeyri-mehdud ve mütleq qüdretine arxalanmışlar; bütün hallarda Onu yad edir ve yalnız Ona sığınırlar. Bele insanlar hemişe xatircem, aram ve güclü qelbe malik olurlar.
Dinimiz bize gözel exlaqa, insani keyfiyyetlere malik olmağı tövsiye edir, mümkün qeder yaxşı ve beyenilen işler görmeye çağırır.
Buna esasen din üç hisseye bölünür:
1. Etiqadlar;
2. Exlaq;
3. Emel.
Qısa şekilde qeyd olunan bu bendler eziz oxucular terefinden qebul olunsun deye, onları şerh etmek lazımdır.
Etiqatlar
Biz öz fitretimize ve eql qüvvemize müraciet etdikde başa düşürük ki, heyretamiz bir


[1] 2 3 >>

Şerhler:
*Nazlim* [OFF] (29.11.2013 / 22:58)
Allah razi olsun
NEU [OFF] (25.11.2013 / 16:03)
twk
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6817 / 1269