canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kerbelada Qasimin toy ehvalatı: heqiqet yoxsa yala

Hezret Qasimin anasının adı Remle ve ya Nüfeyledir. Bu qadın İmam Hesenin (e) kenizlerinden idi. Erebler öz ağasına ere gedib, ondan oğul dünyaya getiren qadına “ümmi-veled” deyirler. Remle (Nüfeyle) de ümmi-veled qebilinden idi. Hezret Qasimin hicri 46-cı ve ya 47-ci ilde doğulduğunu yazırlar. Belelikle, aşura gününde onun 13 ve ya 14 yaşı varmış.

Hezret Qasim böyük şücaet sahibi idi. Aşuraya keçen gece İmam Hüseyn (e) öz terefdarlarını toplayıb, onlarla vidalaşdı, sabah özünün ve Onunla birlikde qalan şexslerin şehid olacağını bildirdi, her kesin düşergeni terk edib getmesine icaze verdi. Bu zaman Qasim emisinden soruşdu: “Men de öldürülenlerin arasında olacağammı?” İmam Hüseyn (e) Qasimin sualına sualla cavab verdi: “Ölüm senin üçün ne demekdir?” Qasim buyurdu: “Baldan daha şirindir”. Bu sual-cavab Qasimin Ehli-beyt xanedanına layiq bir övlad olduğunu bariz şekilde gösterir. Qasimin öz emisine verdiyi sual qorxu üzünden deyildi; eger bele olsaydı, ölümü baldan şirin qebul etmezdi. O, narahat idi ki, şehidlik seadeti yaşının azlığına göre ona şamil olmaz. Bu seadetden merum qalmadığını yeqinleşdirmek üçün İmama bu sualı vermişdi.

Aşura gününde İmamın bütün sehabeleri ve Ehli-beyt igidlerinin ekseriyyeti döyüş meydanına çıxıb şehidlik şerbetini içdikden sonra Qasim savaşmağa icaze istedi. Şehidler Serveri evvelce ona izn vermedi. Qasim göz yaşları içinde yalvarışını davam etdirdi, nehayet, öz imamını qorumağa icaze aldı. Yezid qoşununda olanlar revayet edirdiler ki, döyüş meydanına heddi-büluğa çatmamış, üzü bedrlenmiş Ay kimi yaraşıqlı olan bir yeniyetme çıxdı. Bedeninin ölçüsüne uyğun gelen zireh olmadığı üçün, döyüşe adi libasda, zirehsiz çıxmışdı. Hetta ayaqqabısının bir tayının bağı qırılmışdı. Bu yeniyetme İmam Hesenin (e) yadigarı Qasim idi. Qasim döyüş meydanına düçmeni lerzeye salan recezle (döyüş şeri) ile girdi. Deyirler ki, yaşının azlığına baxmayaraq, esil igidlere yaraşan şücaetle vuruşmuş ve xeyli adamı cehenneme vasil etmişdi. Sonda arxadan


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Elhemdulillah الله [OFF] (03.12.2013 / 23:56)
Cumlemizden insheAllah
NEU [OFF] (03.12.2013 / 23:52)
ellerine sagliq.ALLAH komeyin olsun
ELI~ashiqi [OFF] (03.12.2013 / 17:51)
ALLAH ecr versin.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6817 / 1261