canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Komputer virusunu kim yaradib?

Dünyanın ilk kompyuter virusunu dostları ile “zarafat etmek üçün” litsey telebesi iken yazan Rich Skrenta, bu gün 41 yaşında.

İnternetin istifade edilmeye başlanması ile dünyanın qorxulu röyası halına düşen kompyuter viruslarının ilki 26 il evvel bir litsey telebesi terefinden yoldaşlarına “kiçik bir zarafat”üçün yazılmışdır.

document.write(``);document.write(``);document.write(``);document.write(``);document.write(``);document.write(``);

Rich Skrenta adlı telebe, kompüter zarafatları sebebiyle ona şübhe ile yanaşan yoldaşlarını aldatmaq üçün tapdığı bu kompyuter nömresi ile dünyada ilk komyuter virusunu istifadeye veren adam olaraq pis bir şöhret qazandı.

İndi 41 yaşında olan Skrenta aradan keçen 26 ilde online xeber şirketi olan “Topix”-i yaratdı. Time Warner-in sahibi olduğu bir web adres toplusunun qurulmasında iştirak etdi ve saysız kompüter proqramları yazdı. Amma ilk komyuter virusu olan “Elk Cloner”-i yazan ve dünyaya yayan adam olmaq etiketinden qurtula bilmedi.

Skrenta yaratdığı ilk virus üçün: “axmaqcasına edilen bir zarafat idi. Eger heç tanınmamaq ile bu işi etdiyime dair tanınmaq arasında seçim etmeli olsam, bu şekilde tanınmağı seçerdim”, - dedi.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7344 / 1122