canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Insani''AĞILSIZLAŞDIRAN"qidalar

“Faseb Journal” jurnalında yayımlanan ve Cambridge Universitetinde siçanlar üzerinde aparılan araşdırmada, 10 gün boyunca çox yağlı qidalar verilen siçanlarda qısa müddetli hafize itkisi meydana çıxıb ve siçanlar meşğelelerini çox çetinlikle yerine yetiribler. Bu tapıntı böyük bir sürpriz kimi görünmezken, araşdırmaçılar çox yağlı yemeklerin insanları axmaq ve tenbel etdiyini söyledi.

Araşdırmaçılar, Qerb sayağı qidalanmanın tipik olaraq çox yağlı olduğunu ve bunun şeker xesteliyi, ürek çatışmamazlığı kimi uzun müddetli xesteliklerle elaqeli olduğunu qeyd edibler.

Siçanların insanlar qeder uzun müddet yaşamadıqlarını bildiren araşdırmaçılar, bu şekilde qidalanmanın neticelerinin qısa müddetde anlaşılması üçün insanlar üzerinde de isbat olunması gerekdiyini söylediler.

Araşdırmaçılar, siçanların yarısını az yağlı qidalarla, diger yarısını ise çox yağlı yemeklerle qidalandırıblar. 4 gün boyunca çox yağlı qidalar verilen siçanların sümüklerinin ehtiyacı olan enerjini yaratmaqda gücsüz qaldığını gördüler

9 gün sonra çox yağlı qidalar verilen siçanların labirintden çıxmaları daha uzun çekdi ve az yağlı qidalar verilen siçanlara nisbeten bu müddetde daha çox xeta etdiler.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7344 / 1111