canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Abraham Lincolnun saatinda "gizli"mesaj tapildi

Amerikaya vetendaş müharibesi esnasında başçılıq eden Abraham Lincolnun köstekli cib saatında "gizli" mesaj tapıldığı aydın oldu.Vaşinqtondakı Tarix Muzeyi selahiyyetlileri, köhne başçının 1850-ci illerde satın aldığı saatın mexanizmine, bir temirçi terefinden yazı yazıldığının aydın olduğunu bildirdi. Saatın qızıl mexanizmine işlenen yazıda, vetendaş müharibesinde atılan ilk gülledan danishilir ve ölkenin başında bir başçı olmasından duyulan memnuniyyet dile getirilir: "13 Aprel 1861:Sumter qalası üsyançıların hücumuna uğradı. Allaha şükr, başımızda hökumet var."Saat çarxına çox ustalıqla işlenen yazının, 1861-ci ilde temirçi Jonathan Dillon terefinden yazıldığı bildirildi.
Saat, xarab olmush ve o tarixlerde temir üçün saatsaza gönderilmişdi. Muzey müdiri Brent Glass, "Lincoln cibinde bele bir mesaj daşıdığından tamamile xebersiz idi. Aydın olan, temirçi tarixi bir hadisenii qeyd etmek isteyib..." dedi.

Saat, 1958-ci ilde muzeye verilmişdi ve içindeki mesaj indiye qeder ferq edilmemişdi. ABŞın 16-ci başçısı Lincoln, 1861-1865 arasında başçılıq etmişdi. Lincoln, 1865de döyüşün sonlarında bir cenublu terefinden öldürülmüş, döyüşü şimallılar qazanmışdı. Respublikaçı Lincoln, köleliyi qaldırdığı ve ABŞın bütünlüyünü mühafize ede bildiyi üçün, en böyük başçılardan sayılır.


Şerhler:
Azerbaijan-Turkustan [OFF] (19.01.2011 / 01:34)
Halaldie camaat gor mesaji hara yazire..
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7340 / 1190