canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Evlenmeden olmaz deyenler qazandı!

Evlilik ve seks mövzusunda Amerikalı mütexessisler terefinden edilen yeni bir araşdırmadan maraqlı neticelendir ortaya çıxdı

Yeni bir araşdırma, evlenmeden evvel seks etmeyen cütlerin, daha xoşbext, daha sabitlikli bir elaqeye ve daha temin edici bir cinsi heyata sahib olduqlarını ortaya qoydu.

Psixoloqlar, cinsi elaqeye girmek üçün evlenmeyi gözleyen cütlerin, elaqelerinin, daha evvelden fiziki elaqe yaradan cütlerinkine göre 22% daha sabit olduğu melum oldu.

Gözlemeyi seçen cütlerin, cinsi heyatlarında temin nisbetlerinin 20% artdığı, 12% nisbetinde daha yaxşı ünsiyyet qurduqları ve ‘cinsi heyat keyfiyyetlerinin’ 15% artdığı teyin olundu. Mütexessisler, bunun evlenmeden evvel cinsi elaqe yaratmayan ferdler arasındakı ünsiyyetin inkişafına bağlı ola bileceyini ifade edir.

ABŞın Utah eyaletindeki Brigham Young Universiteti terefinden 2 minden çox evli cüt arasında edilen araşdırmanın neticeleri Family Psychology (Aile Psixologiyası) jurnalında neşr olundu. Araşdırma qrupun lideri professor Dean Busby, “Elaqelerini cinsi ölçüye daşımaq üçün daha çox gözleyenlerin cinsi istiqametden daha xoşbext olduğunu tesbit etdik. Mence bu ferdler arasındakı ünsiyyetin inkişafından, cütlerin danışma ve problemlerin öhdesinden gelmek üçün birlikde işi öyrenmeleri ve ardından cinsi ölçüye keçmelerinden qaynaqlanır” deyir.

Mütexessisler araşdırmalarından dinin bir faktor olmadığını ifade ederken, bir bekaret andından deyil, cütlerin evlenene qeder cinsi elaqeye girmeme qerarı almalarından behs etdiklerini ifade edirler.

Seks terapisti Paula Hall ise, “Gözleyen cütler, ünsiyyetin ve bir-birlerini tesir etmenin çox çox yolunu tapacaq. Gözlemeleriyle elaqedar olaraq daha çox danışa bilerler. Ancaq seks daim ünsiyyetle elaqedardır ve ister evli olun ister olmayın esas nöqte budur” deyir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»MaraQlı Melumatlar
»Cinsellik
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 599