canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
3 esasdan 2 cisi

Ikinci esas islam dinini delillerle bilmekdir. Oxu ve ozunden soruw gor bilirsenmi? .Islam dini tovhidle Allaha teslim olmaq, itaetle boyun eymek, wirkden ve muwriklerden uzaq olmaqdir. Islam, iman ve ihsan. Her esas ozluyunde bolmelere ayrilir. 1cisi Islam. Islamin 5 werti var. 1.Le ilahe illellah, Muhammeden resulullah wehadetini demek. 2. Namaz Qilmaq. 3.Ramazan orucu tutmaq. 4. Zekat vermek. 5. Allahin beytulheramini hecc etmek.
Le ilahe illellahin menasi tek olan Allahdan bawqa ibadete layiq mebud yoxdur demekdir. Le ilahe ifadesi Allahdan bawqa ibadet olunanlari inkar etmek, Illellah ifadesi ise ibadetin tekce Allaha aid olmasini tesdiqlemek demekdir. Allahin mulkunde hec bir weriki olmadiqi kimi ,Ona edilen ibadetde de hec bir weriki yoxdur. Muhammed ise onun qulu ve elcisidir (Zuxruf 26-28. Ali Imran 64. Tovbe 128)
Muhammedin (sav) Allahin elcisi olmasina wehadet getirmeyin menasi, onun emrlerine itaet etmek, verdiyi xeberlere inanmaq, qadagan etdiyi weylerden cekinmek ve mehz onun etdiyi wekilde Allaha ibadet etmekdir.
Tovhidin tefsirine namaza ve zekata delil olaraq uca Allah bele buyurur :Halbuki onlara dini mehz ALLAHa mexsus ederek Henifler kimi ibadet etmek, namaz qilmaq ve zekat vermek emr olunmuwdu. En dogru din de ele budur. (Beyyine 5). Orucun ferz olmasina delil. Ey iman getirenler! Sizden evvelkilere vacib edildiyi kimi size de oruc tutmaq vacib edildi ki, belke pis emellerden cekindiniz (beqere 183). Heccin ferz olmasina delil: kebeni ziyaret etmek insanlarin - yoluna gucu catan her kesin- Allah qarwisinda borcudur. Kim bunu inkar ederse, bilsin ki, Allahin alemlere ehtiyaci yoxdur (ali imran 97).
2cisi Iman yeni inanmaq. Imanin 6 werti var. 1.Allaha iman. 2.Peygemberlerine iman. 3. Kitablarina iman. 4.Meleklerine iman. 5. Axirete iman. 6.Qederin xeyir ve werine iman. Bu 6 wertin delili beqere suresi 177ci aye ve Qemer suresi 49cu ayelerdedir.
3cu ihsan. Ihsanin 1werth var - Allaha onu gormuw kimi ibadet etmekdir


Şerhler:
Baya [OFF] (20.01.2014 / 08:10)
Vilayetsiz İslam yoxdur.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6832 / 1515