canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Şie cavab verir-2

ALLAH-ın adı ile.
Hemd ALLAH-a mexsusdur.
ALLAH-ın salamı Muhammed salavatullah ve pak EhliBeytine olsun.

Eziz müselmanlar bildiyiniz kimi azgın vehabi qruplaşmasına mensub kesler iddia edir ki, (neeudubilleh) ALLAH insan kimidir.Ve ümumiyyetle ALLAH insana benzeyir. Onlar iddia edir ki, hetta b,z öldükden sonra, ALLAH-ı göreceyik. Bu azgın qövmün bidet ehli oldugunu sübut üçün, Şie deyil, heqiqi Ehli sunne qardaşlarımızın bu haqda fikirlerini siz ezizlerimize çatdırırıq. Qeyd edim ki, heqiqi Ehli sunne ALLAH subhan taalanı biz Şieler kimi, görmeyin mümkün olmadıgına inanır. Unutmayaq ki,ALLAH subhan taalaya kişi,qadın, veya insana xas olan sifetleri nisbet vermek kafirliye sebeb olar. Vehabilerin kafir oldugu burda isbatlanır. Vehabiler iddia edir 'biz ehli sunneyik' sual edirirk bes niye qebul etmirler sizi?


Vehhabilerin bozuk yönleri

Aşağıdaki yazılarda önce vehhabilerin görüşleri yazılmış, sonra bunlara cevap verilmiştir.

1- Allah yarattıklarına benzemez

Vehhabiler, Allah’ı insana benzeterek (Allah Kürsüye oturmuştur) diyorlar. (Feth-ul-Mecid, Abdurrahman bin Muhammed bin Abdulvahhab. s.256. Darusselam Yayınevi Riyad)
Vehhabi İbni Baz diyor ki:
Allah hakkında, organ ve cismi reddetmek yanlıştır. (Tenbihat firreddi ala men teevveles-sıfat İbni Baz s.19 Müftülük Genel Başkanlığı. Riyad)
Allah, kendisinin suretine benzeyen insanı yarattı. (İman ehlinin Âdem’in Rahman suretinde yaratılmasıyla ilgili akidesi [İbni Baz bu kitabı övdü], Mahmud el-Tuveyciri s.76 Dar el-Liva, Riyad)
CEVAP
Allahü teâlâ ne Arş’a ne de Kürsü’ye oturmaz; çünkü oturmak insanların sıfatlarındandır. Allahü teâlâ hâşâ cisim değildir, uzuvlardan da münezzehtir. Yarattıklarına da kesinlikle benzemez. Bir âyet-i kerime meali:
(O’nun eşi ve benzeri yoktur) [Şura 11]
(Eli var, ayağı var, oturur, kalkar) gibi yapılan her türlü benzetmeler, bu âyet-i kerimeye aykırı olur.

2-Allah mekandan münezzehtir

Allah zatiyle Arşın üstündedir. (Hac Dergisi Yıl 49 11. bölüm s.


[1] 2 3 >>

Şerhler:
lola73 [OFF] (27.01.2014 / 09:51)
cox sag olun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6838 / 1446