canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
NAMAZIN Qılınma qaydası

NAMAZIN Qılınma qaydası
Destemaz.

Destamazın müqeddimesi teharetdir.Teharetsiz destamaz batildir.Risalelerde ayrıca olaraq Teharet behsi mövcuddur ve elave melumat almaq üçün gerek her kes mütleq olaraq Risaleye nezer salsın.Biz burda bezi meseleleri beyan edeceyik.İnsan ayaqyoluna girerken çox diqqet etmelidir.Bezi emeller varki ayaq yolunda haramdır,vacibdir,müstehebdir ve mekruhdur.Bunlar haqqda risalede çox geniş melumatlar verilib.Ayaq yoluna sağ ayağla daxil olub sol ayağla çıxmaq müstehebdir.Ayaqyolunda zeruret olmadıqca danışmaq mekruhdur.Ayaqyolunda üzü ve arxası qibleye oturmaq haramdır.Ayaqyolunda sidiyin mexrecin su ile paklamaq vacibdir.
İndi ise biz yalnız kişilere mexsus olan İstibra haqqında melumatı qeyd edirik:
İstibra müxtelif növlerdedir.En mehşur ve Risalelerde qey olunanı budur:
Eger necisin mexreci bulanıbsa evvel onu pak edib sonra sidiyin mexrecin paklamaq lazımdır(sidiyin mexreci sudan qeyri şeyle paklanmaz).Sonra aleti sünnet yerine qeder 3 defe dartmaq lazımdır.Sonra sünnet yerin 3 defe sıxmaq lazımdır.Daha sonra eger su kürrü sudursa bir defe yumaq kifayetdir.Yaxşı olarki 3 defe yuyulsun.Amma az sudursa 3 defe yumaq vacibdir.Eger istibra edilmese destamazdan sonra insandan bir su gelse şekk etseki sidikdir ya başqa su o zaman destemazı batildir.
Destemaz alarken niyyet etmek vacibdir. Meselen, niyyet edib desin ki, namaz qılmaq (ve ya her hansı ibadeti yerine yetirmek) üçün destemaz alıram qürbeten ilellah. ("illellah” demek tam eks me’na verir bu barede diqqetli olmaq lazımdır.) Ve bu iş Allahın emrini yerine yetrimek üçün olmalıdır, eger başqa niyyetle olarsa, meselen, serinlemek ve ya özünü başqasına göstermek üçün olarsa, batildir.
Destamazın hökümleri ve şertleri:
1.Destemazda vacibdir ki, üz ve eller yuyulsun. Başın qabaq terefine ve ayaqların üstüne mesh edilsin.
2.Üzü yuyandan sonra evvelce sağ eli, sonra ise sol eli dirsekden barmağın ucuna qeder yumaq lazımdır.* Dirseyin tamamile yuyulmasını yeqin etmek üçün bir az


[1] 2 3 ... 12 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6845 / 1392